OPŠTINA LOPARE ĆE UKLONITI NELEGALNO IZGRAĐEN SPOMENIK U OBLIKU LJILJANA (foto)

Datum:

Share post:

Opština Lopare osuđuje postavljanje spomenika u Mjesnoj zajednici Koraj koji svojim vizuelnim rješenjem i konceptom vrijeđa osjećaje velikog broja građana Opštine Lopare, ali i poziva sve građane opštine Lopare da u politički uzavrelom predizbornom periodu ne nasjedaju na provokacije pojedinaca i političkih grupa.

Želimo istaknuti da organizatori ovog čina nisu tražili dozvolu za postavljanje spomenika od Opštine Lopare, što je dodatni razlog iz kojeg će spomenik biti uklonjen u zakonom predviđenom periodu, za šta je već građevinski inspektor donio Rješenje o uklanjanju bespravnog izgrađenog spomenika.

Opština Lopare ovim saopštenjem želi i izraziti žaljenje zbog ovog pokušaja narušavanja zavidnog nivoa međunacionalne i međuvjerske tolerancije, poštovanja i saradnje na području Opštine Lopare, o čemu svjedoče mnogobrojni uspješni projekti i investicije.

Imajući kao svoj osnovni prioritet u radu poboljšanje kvaliteta života za sve građane Opštine Lopare, Opština Lopare već godinama neumorno radi na stvaranju klime u kojoj će se svi građani, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost, osjećati sigurni i biti slobodni da učestvuju u svim aktivnostima koje vode ka razvoju i izgradnji zajednice.  

Opština Lopare će i dalje čvrsto stajati na liniji odbrane tih vrijednosti i sloboda, kao i izgradnji zdrave kulture dijaloga o svim temama koje dijele različite grupe u zajednici, ali će istovremeno i uvijek zaštiti zajednicu od pokušaja stvaranja razdora među ljudima i unošenja nemira koji ide u korist samo onima koji takve situacije žele iskoristiti za svoje personalne političke ciljeve.

Iz tog razloga, još jednom pozivamo građane da ovakve provokacije i incidente tretiraju s dostojanstvom i bez davanja nezaslužene pažnje i da ne budu pijuni pojedinaca i grupa koji imaju loše namjere.

Umjesto toga, naš najbolji odgovor će biti da nastavimo raditi istim tempom na razvoju zajednice i promociji i zaštiti zajedničkih vrijednosti, za sve bolje Lopare i za naše buduće generacije – saopšteno je iz opštinske uprave Lopare.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Radislav Jovičić na IV Međunarodnom naučnom skupu “Savremeni izazovi i prijetnje bezbjednosti” (foto)

-Velika mi je čast biti učesnik današnje konferencije na ovom našem, prestižnom Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci, na...

DODIK: Ukinuti odluke Šmita u roku od 7 dana – Srbi se povlače iz odlučivanja na nivou BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će zatražiti da se ukinu sve odluke Šmita u roku...

Aleksandar Trninić umjesto Vasića novi šef Kluba Ujedinjene Srpske u NS RS (foto)

Kostadin Vasić od danas nije više šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske u NS RS, saznaje portal Dešavanja u...

DODIK: NE BOJIM SE – IDEM DO KRAJA – OHR lobira kod patrijarha da obezbijedi susret mene i Šmita

„Nemojte mi pričati o sankcijama, idem do kraja, NE BOJIM SE“ Dodik tvrdi da OHR lobira kod patrijarha...