OPSTAJE LI KOALICIJA? Danas ključan sastanak Dodika i Pavića

Datum:

Share post:

Delegacije SNSD i DNS, predvođene predsjednicima stranaka Miloradom Dodikom i Markom Pavićem održaće danas sastanak u Banjaluci.

Sastanak će biti održan u prostorijama Glavnog odbora DNS, najavljeno je iz ove stranke.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je juče da je uvjeren da će koaliciona saradnja sa DNS-om opstati, navodeći da je cilj SNSD da očuvaju koaliciju, te da ne očekuje da neki drugi budu iracionalni i dovedu to u pitanje.

Dodik je izrazio nadu da će se predstavnici SNSD i DNS razumjeti i nastaviti da rade zajedno.

– SNSD ne vodi nikakave razgovore u tajnosti, ali možemo da čujemo, ili je to samo spekulacija, da to nije tako na nekim drugim stranama – rekao je Dodik.

TESTNA REKLAMA

Na pitanje da li će SNSD odstraniti DNS iz vladajuće koalicije ukoliko ta stranka podrži predsjednika SDS Mirka Šarovića, Dodik je rekao da bi volio da mu je postavljeno pitanje da li u tome ima logike, navodeći da je njegov odgovor da ima.

– Ovaj stepen koaliranja je urađen za nivoe Republike Srpske i BiH. Na bazi toga i resursa koje DNS ima u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i dogovora koji smo imali u vezi sa Domom naroda – podrazumijeva se da smo zajedno. Svako iskakanje iz toga dovodi u pitanje taj nivo koalicionog dogovora, ali vjerujem da se to neće desiti – istakao je Dodik.

Kada je riječ o saradnji na lokalnom nivou, Dodik je istakao da je odgovornost lokalnih rukovodstava SNSD i DNS da dogovore zajedničko djelovanje na tom nivou i da je uvjeren da će ono u značajnom broju lokalnih zajednica biti koordinisano i zajedničko.

Podsjećamo da je lider DNS Marko Pavić poručio da će prisustvovati današnjem sastanku, iako se nalazi u bolnici zbog operacije kuka. Međutim, nije želio detaljno govoriti o očekivanjima susreta i temama razgovora sa SNSD.

Početak sastanka u prostorijama Glavnog odbora DNS u Ulici Boška Tošića planiran je u 15 časova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...