Opoziv načelnika ako ne sprovede odluku Skupštine opštine 

Datum:

Share post:

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Teslić Mišo Stojanović izjavio je da će nova skupštinska većina tražiti opoziv načelnika opštine Milana Miličevića, ukoliko odbije da sprovede njene odluke kada je riječ o kadrovskim rješenjima.

On je rekao novinarima, nakon današnjeg sastanka sa Miličevićem, da je trenutno stanje u ovoj lokalnoj zajednici neodrživo s obzirom na to da ne postoji saradnja Skupštine opštine i načelnika opštine, te da je sastanak i iniciran radi prevazilaženja situacije. 

Stojanović je naveo da se Miličević nije saglasio sa većinom predloženih zahtjeva Skupštine opštine, kao ni sa tim da ne pravi smetnju novoizabranim kadrovima koji bi trebalo u ponedjeljak, 17. decembra, da dođu na posao, kada nastupa i pravosnažnost skupštinskih odluka o njihovom postavljenju. 

Stojanović kaže da su smijenjeni kadrovi izgubili povjerenje odbornika nove skupštinske većine. "Ukoliko načelnik nije spreman da se u sljedećih par dana ti problemi prevaziđu, tražićemo njegov opoziv", rekao je Stojanović. 

On kaže da iza zahtjeva, osim SDS-a i SP-a, stoje odbornici SNSD-a, PDP-a, DNS-a, SDP-a, SDA, Nezavisnog kluba odbornika i Srpske radikalne stranke – Srpska u sigurne ruke. 

TESTNA REKLAMA

Stojanović je istakao da su na današnjem sastanku razgovarali i o problemu regulacionih planova, istakavši da su izmjene regulacionih planova korišćene za lične koristi i političke ucjene. 

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da je opoziv načelnika legitimno pravo odbornika, istakavši da ima obavezu da ispoštuje sve zakonite odluke lokalne Skupštine, što će i činiti, ali neće nezakonitosti. 

Miličević za kadrovske smjene kaže da su nezakonite i da u prilog tome ide i osam presuda Okružnog suda u Doboju koje mu daju legitimitet da postupa pravilno, te najavio da će, ukoliko sud odluči drugačije, ispoštovati takvu odluku. 

On je istakao da je spreman za razgovore sa svim političkim subjektima. 

Miličević kaže da je pogrešna predstava da je novom skupštinskom većinom promijenjena i volja građana, dodavši da je samo promijenjena volja pojedinaca zbog ličnih interesa. 

Odbornik Srpske radikalne stranke – Srpska u sigurne ruke Predrag Markočević očekuje da su nakon današnjeg razgovora sa "mrtve tačke" pokrenuta pitanja blokade u radu lokalnih organa u Tesliću. 

Odbornici nove skupštinske većine u Tesliću su na sjednici 28. novembra razriješili dužnosti zamjenika načelnika opštine Milovana Stankovića, načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Nikolu Stokića, te načelnika Odjeljenja za privredu i prostorno uređenje Borislava Tešića.  

 

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...