Opozicija podnijela krivičnu prijavu protiv SNSD

Datum:

Share post:

Potpredsjednik PDP Igor Crnadak danas je rekao da su stranke opozicije iz Republike Srpske podnijele krivičnu prijavu protiv SNSD Okružnom tužilaštvu u Banjaluci za djela koja se tiču izborne krađe nakon izbora.

Došli smo ovdje da podnesemo prvu krivičnu prijavu za djela koja se tiču izborne krađe nakon održanih izbora 2. oktobra protiv SNSD i drugih NN osoba. Želim da vas podsjetim da smo mi od početka rekli da nam je naravno stalo da se utvrdi istina i zato smo snažno za brojanje listića, rekao je Crnadak.

Dodao je da se mora tačno znati kako su ljudi u Republici Srpskoj glasali i ne smije ostati nikakva magla iznad tog izbora.

– Imali smo puno pravo jer je bilo mnogo manipulacija, mnogo nezakonitosti, mnogo stvari koje su pokazivale da se lisitići moraju ponovo prebrojati – rekao je Crnadak.

Istakao je da direktno vodi borbu da se kazne odgovorni.

TESTNA REKLAMA

– Imate ovdje uništavanje izbornog materijala, spaljivanje listića. Takođe, cijepanje listića. Imate prepravljanje glasačkih listića koji su došli putem pošte. Ovo je sve u jednoj prijavi. Ono što smo željeli jeste da podvučemo značaj Republičkog tužilaštva koje je direktno nadležno za ovakva krivična djela – rekao je Crnadak.

Nebojša Vukanović je rekao da se ovo ne može desiti nigdje u Evropi ali ni na prostoru puno širem.

– Toliko je tih zloupotreba koje su se događale. Nažalost tužilaštvo i policija su nijemi. Prošli put kad smo bili prethodne sedmice u kabinetu kod gospodina Lukača i kod glavnog tužioca tek sutrra dan oni su krenuli da utvrde ko je cijepao glasačke listiće u Doboju. Ali do danas niko nije uhapšen – rekao je Vukanović.

On tvrdi da su njihovi posmatrači u CIK bili šokirani kad su otvarali pojedine vreće, prenosi Klix.

– Razmjere krađe su nevjerovatne – rekao je Vukanović.

Jelena Trivić koja je bila kandidatkinja PDP za predsjednika Republike Srpske, za poziciju za koju CIK ponovo broji glasova, kazala je da opozicija priprema jednu dodatnu veliku prijavu koja će obuhvatiti nekoliko stotina lica koja su učestvovala u organizovanju izborne pljačke.

Kako je istakla, dokazi jasno upućuju da je vrh SNSD učestvovao u prekrajanju izbone volje.

– Ako oni ne odgovaraju, ako mi preko ovog pređemo. Ako se ovo kao sve drugo u ovoj zemlji što postoji unazad više od deceniju, mnogi vidovi korupcije, ako se preko toga pređe onda nemamo šta dalje očekivati u ovoj zemlji – rekla je Trivić.

Dodala je da je bitno dokazati ljudima da izborne krađe nisu normalna stvar.

Dešavanja u Bijeljini
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JELENA TRIVIĆ podržala Gradonačelnika Bijeljine (foto)

-Pozivam nadležne organe da ispitaju lice koje je nedvosmisleno uputilo prijetnje gradonačelniku Bijeljine dr Ljubiši Petroviću tokom skupštinskog...

LOVAČKI SAVEZ RS: Poziv korisnicima lovišta za dostavljanje informacija

U postupku sprovođenja Odluke o osiguranju članova lovačkih uduženja i njihovih lovaca gostiju, zatim osiguranju od opasnosti požara...

PETROVIĆ: U Skupštini je na snazi političko licemjerstvo (video)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, rekao je novinarima da je procenat izvršenja budžeta za kapitalna ulaganja za prvih devet...

JOVIČEVIĆ (DEMOS): Odgovor na inicijativu vezano za asfaltiranje saobraćajnice „TOPOLICA“ (foto,video)

-Gospodo, pročitajte odgovor resornog odjeljenja, poručio je na početku svog obraćanja Jovičević, oko asfaltiranja saobraćajnice pod nazivom "TOPOLICA". -Potvrdili...