Opozicija iz Beograda poručuje „Ko se boji novog brojanja, taj je učestvovao u prevarama“

Datum:

Share post:

Naši podaci kažu da se radi o prekrajanju izborne volje više od 65.000 glasova, pogotovo u nekim sredinama gdje su napravljene ogromne razlike za Milorada Dodika.

Imamo ogroman broje navažećih listića, dopisivanja glasova kandidatima koji uopšte ne postoje.

Ko god se boji izbornih prebrojavanja, taj je učestvovao u izbornim prevarama.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/ RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/ RINGIER

Ovo su poručili predstavnici Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa na pres konferenciji održanoj u Beogradu.

Branislav Borenović, predsjednik PDP, rekao je da se tokom noći izbora u BiH desila brutalna izborna krađa, a takvih primjera je, kako tvrdi, na stotine u Republici Srpskoj.

TESTNA REKLAMA

– Kada pogledate te listiće, vidite da su to listići na kojima je bilo upisano ime našeg kandidata Jelene Trivić. Zato smo išli sa prigovorima prema GIK i CIK BiH da se sve to provjeri – naveo je Borenović, dodajuću da opozicija zahtijeva da se utvrde svi nalogodavci, jer je izborna korupcija uvod u sve.

Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS, istakao je da je osnovna stvar koji svi građani treba da znaju jeste da je izborni proces grubo prekršen nakon što su se zatvorila biračka mjesta.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

– Posebno kada je u pitanju glasanje za predsjednika Republike Srpske. Na pojedinim mjestima tek smo preliminarne rezultate dobili ujutru, a ono što smo imali sa terene prije prekida komunikacije i izbornog procesa govorili su da Jelena Trivić vodi između 14-15.000 razlike – rekao je Radović.

Prema njegovim riječima, postoje brojni dokazi o izbornim prevarama.

– Mi smo odmah išli prema CIK da se glasovi broje, jer ko zna šta je sve zapečaćeno u tim glasačkim vrećama. Ti glasovi se moraju prebrojati, a ostatak biračkog materijala mora da se sravni jer imamo otvorene sumnje da se ti brojevi neće slagati sa onim što je uneseno u evidencije – naglasio je Radović i podsjetio da građani koji su se okupili dva puta u Banjaluci pokazali da ne žele da budu prevareni na izborima, prenose Nezavisne.

– Brojanje glasova se vrši na javnom mjestu i ne vidimo da bi nekome trebalo smetati da se utvrdi stvarno stanje – istakao je Radović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

„VIDI TV“ poklanja Bijeljini koncert Halida Bešlića (foto)

Viditv započinje promotivne aktivnosti u svrhu informisanja građana BiH o digitalizaciji TV signala zemaljskog emitovanja nacionalnih i lokalnih...

Direktor Garantnog fonda ne želi auto staro četiri godine

– Direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar zamjenio je luksuzni automobil star četiri godine još luksuznijim, pod...

SNSD u Bijeljini održao sjednicu Gradskog odbora (foto)

Večeras (ponedjeljak, 05. decembar 2022.) je održana 6. sjednica GO SNSD Bijeljina na kojoj je usvojen Izvještaj Gradskog...

Gasovod IZGRAĐEN, a gas NE TEČE kroz Bijeljinu! ZAŠTO?

Gasovod izgrađen, a gas ne teče: Evo kada će Bijeljina moći da koristi plin Gasovod je još prije nekoliko...