Oliver Rodić iz Bijeljine, poznatiji kao Oliva i ove godine krenuo je na zanimljivo putovanje, odnosno, Toyota Car maraton.

Prošle godine, zajedno sa svojim prijateljem, Veliborom Ostojićem, krenuo je u obilazak jednog dijela Evrope, vozeći „staru“ Toyotu Corolla 1990.godište.

„Za sedam dana smo obišli 4793 kilometra i nekoliko zemalja. Susreli smo razne ljude na putu koji su nas gostili, primali, družili se i bilo im jako interesantno. Ove godine smo odlučili napraviti malo veći Toyota Car maraton koji će da ide iz Bijeljine do Lisabona i Porta, prolazeći kroz Hrvatsku, Sloveniju, Italiju, Francusku, Španiju i Portugal, pa ćemo da se vratimo ponovo kroz Portugal i Španiju i jug Francuske i istim putem nazad. Cilj nam je da pokažemo da možemo s jednim starim automobilom, uz volju i na normalan način da vozimo polako, da ne žurimo nigdje. Inače, svi znaju da držimo „Laganini“, zato i jeste ova vožnja laganini, da pokažemo da nisu izgubljene te stare vrijednosti, treba ih čuvati i treba da dođe neko vrijeme, da se poštuje i staro, jer kako je došlo ovo novo vrijeme – nije dobro“, rekao je Rodić.

Oliver Rodić i Igor Čičić su članovi kluba Oldtimer klub Bijeljina, ali na ovo putovanje krenuli su samostalno, kao građani grada Bijeljina, kako bi naš grad predstavili pozitivno i upoznali druge ljude sa kulturom i tradicijom grada Bijeljina.

„Naš plan je da ostanemo 15ak dana, međutim, uvijek može da bude plus minus 2-3 dana, možda nam se svidi u Barseloni, možda u Lisabonu ostanemo dan više, ali otprilike planiramo da pređemo 6300 kilometara, ali to uvijek bude više zato što uvijek ulazimo u centar gradova i boravimo tu. Želimo da vidimo šta ima zanimljivo od istorijskih spomenika, šta ima interesantno u gradu koji je malo poznatiji“, rekao je Rodić za portal Dešavanja u Bijeljini.

Kada je riječ o prošlogodišnjem putovanju, najveći utisak na njih ostavila su dva događaja.

„Kada je Novak Đoković osvojio 23. titulu, mi smo bili u petak u Parizu, a on je igrao u nedelju. I mi smo tada rekli Novače, pošto je 2023. godina, želimo ti da osvojiš 23. Grand Slam. To se i desilo. Druga stvar koja je mnogo interesantna bila je kada smo kum i ja došli u Monte Carlo , za nas je sve bilo bauk. Međutim, mi smo tako jednostavno došli gdje su ti svi skupoceni automobili, jer smo rekli da snimamo Toyota film, film production. Sišli smo dole, obišli taj centar gdje je sav luksus svijeta. Ne moramo da budemo ni bogati, ni da imamo luksuz, opet smo bili gdje su i oni. Ništa specijalno, kao da je bio film, odgledao ga, vratili se kući, ipak najbolji film je u Bijeljini“, ispričao je Rodić, uz nadu da će se na ovom putovanju nastaviti film – Monte Carlo 2.

Igor Čičić istakao je da se još od prošle godine raduje novom putovanju, te da sa nestrpljenjem iščekuje start.

„Mi zaista volimo našu Bijeljnu, mislim da predstavljamo u najboljem svijetlu i potrudićemo se da je ostatku svijeta prikažemo onakvom kakva i jeste – najljepši grad“, rekao je Čičić.

Redakcija portala Dešavanja u Bijeljini našim sugrađanima želi srećan put i lijep provod, ali i da se potrude da Bijeljinu ostatku svijeta predstave u najljepšem svjetlu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име