Olga i Sonja iz Bijeljine iz ljubavi prema modi pokrenule vlastiti biznis – Usudite se, sigurno ćete uspjeti!

Datum:

Share post:

Sigurno je traženje i kupovina idealne haljine najstresniji momenat u životu svake djevojke ili žene. Svaka ponaosob želi da izgleda posebno i neodoljivo, ali inflacija i same cijene na tržištu dovele su do toga da često uzimaju manje drage komade odjeće.

Ekipa Portala BijeljinaPuls vam predstavlja djevojke koje su svoju ljubav prema modi pretočile u biznis, te svakoj djevojci ili ženi pomažu pri odabiru posebnog komada odjeće baš za njih.

Olga Kapetina i Sonja Pajkić svoje očuvane, jednom nošene, haljine iznajmljuju i čine da se svaka žena izgleda posebno! Kako ističu ove mlade djevojke, najvažnija je ljubav prema onome što radite i onda vam ništa neće biti teško.

Donosimo vam priču o Olgi i Sonji i njihovom RENT.A.STYLE biznisu:

Kako ste došle na ideju da iznajmljujete haljine?

“Onog trenutka kada smo shvatile da imamo previše haljina u ormaru, koje su obučene samo jednom i da nam za svaku narednu svečaniju priliku treba nova haljina. Živimo u digitalnom svijetu i jedna haljina se ne može obući više puta zbog nekog obrasca ponašanja 21. vijeka – jer je već viđena – objavljena. Kako mi tako  i druge djevojke se susreću sa istim problemom, pa smo odlučile da ne trošimo novac na nešto što se ne može iskoristiti ponovo, nego svima  ponuditi rješenje problema. Odlučile smo da je vrijeme za promjenu i da od šopingholičarki postanemo preduzetnice. Po ugledu na svjetske gradove, od sada i u našem gradu  djevojke imaju mogućnost da nose sve što požele bez da i jedan komad kupe.”

Da li ste haljine izdvajale iz vaše kolekcije ili su vam i drugi pomagali pri skupljanju istih?

“Imajući u vidu da smo završile ekonomiju i menadžment, krenule smo školski – istražile smo tržište i naišle smo na snažnu podršku, ali i haljine. Većina haljina je nova, par komada je obučeno samo jednom, tako da se dobija odličan i moderan stajling za poseban ili manje poseban dan, ali taj dan djevojka dobije posebnu  sebe.. to nas je motivisalo, da sve imamo haljine bez obzira na finansijske mogućnosti.”

Ako uzmemo u obzir da je jedna prosečna svečana haljna od 50km do 100km, koliko su kod vas prilikom iznajmljivanja?

“Život je sve skuplji.. djevojka/žena koja želi da kupi dobru i kvalitetnu haljinu mora da izdvoji mnogo više novca od navedene cifre. Iako  podržavamo domaće mlade kreatore, cinjenica je da ne mogu svi  da priušte brendirane haljine. Kupovina postaje stresna, ali i udar na kućni budžet, a ne bi trebalo da je tako. Promovišemo zelenu ekonomiju i ekološke vrijednosti, pa su nam i cijene pristupačne, jer je izazov objasniti ljudima ovaj koncept poslovanja i mijenjanje potrosackih navika.”

Kakva su pravila prilikom iznajmljivanja haljina?

“Kada nam se djevojke jave za haljinu i pitaju nas kako funkcioniše proces, mi im pošaljemo korake:

1.       ISTRAŽI 

Istraži ponudu (nabavljaćemo nove haljine) i izaberi svoju omiljenu haljinu (dajemo realan prikaz kroz fotografiju i video ili možeš da dođeš da pogledaš).

2.       REZERVIŠI

Bukiraj svoju ljepoticu na željeni datum, možemo se dogovoriti oko datuma probe.

3.       SLANJE

Možemo ti poslati brzom poštom, donijeti na željenu adresu ili jednostavno da dođeš po nju na dogovorenu lokaciju.

4.       IzDOMINIRAJ u haljini

Obuci je, budi na događaju, fotkaj se

5.       VRATI

Nošenu haljinu ubaci u ambalažu u kojoj je stigla, pozovi i dogovrićemo se oko preuzimanja.

Proces je jednostavan i cilj je da svi budu zadovoljni. Najvaznije pravilo je da se prema haljini ophodite eticki, odnosno da se potrudite da se ne osteti.”

Da li su građanke Bijeljine već “naučile” na vas?

“Socijalne mreže pružaju značajan marketinški prostor za promociju biznisa i povratna informacija se dobija u kratkotrajnom roku. Potrudile smo se  da na našem Instragram profile ( @rent.a.style ) predstavimo  koncept poslovanja i ideju. Snimamo kratke forme videa i fotografije, pored toga radimo kolaboraciju sa prijateljicom koja je šminkerka, modeli su nam drugarice i djevojke iz okruženja, svako snimanje je zanimljivo, pa i rezultat bude dobar. Svakodnevno dobijamo pozitivne reakcije, čak i od djevojaka iz okolnih gradova. Cilj nam je da nas biznis raste, tako da je svaka vrsta kvalitetne reklame poželjna.”

Koliko je bitno povjerenje između vas i klijenata prilikom iznajmljivanja haljina?

“Komunikacija sa ljudima zahtjeva od vas i psihološki momenat, drugarski odnos, profesionalnost, ali i iskrenost. Sa svih strana nas bombarduju o prihvatljivim dimenzijama i veličinama, ali ne mora tako. Komuniciramo sa djevojkama, jer  haljina je samo komad odjeće koji treba da istakne nečiju harizmu, samopouzdanje i sjaj. Bitan nam je moment socijalne odgovornosti, s obzirom da se haljine iznajmljuju i da treba da budemo svjestni da će je neko ponovo obući važno nam je da mislimo i o drugima, te da iznajmljenu haljinu ne oštetimo, nego da je pazimo kako bi i drugi bllistali u njoj. Važo je da se ponašamo društveno odgovorno.”

Da li ste imale do sada neku anegdotu prilikom izdavanja haljina?

“Najsimpatičnije anegdote se dešvaju tokom snimanja videa i fotografija, gdje pokušavamo da sa ograničenom opremom napravimo nesto drugačije. Kuća ili stan postanu studio, a mi sve što situacija od nas zahtjeva.. pa smo koncem za zube držale ofingere, kako bi visili.  Improvizacija je ključ uspjeha.”

Da li se vaš biznis isplati ili je to pak hobi i ljubav prema modi?

“Još uvijek je ovo hobi: istražujemo tržiste, snimamo i stvarno se dobro zabavljamo. Svi imamo ulogu u smanjenju hiperprodukcije u modnoj industriji, pa  želimo da podignemo svijest o zelenoj ekonomiji i zdravijoj budućnosti.”

 Koja je vaša poruka svim mladim ljudima koji imaju biznis ideju, a pribojavaju se da započnu isti?

“Biznis ce biti uspješan ako rješava neki  problem s kojim se potencijalni kupci susreću. Pored toga, važno je da zaista volite to što radite i da svu svoju energiju usmjerite ka rastu i razvoju svog biznisa. Usudite se, sigurno će uspjeti.” – istakle su za redakciju Portala BijeljinaPuls Olga i Sonja

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bijeljinapuls.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GRAD BIJELJINA: „Izabrani najpovoljniji ponuđači za zaprašivanje komaraca, košenje putnih pojasa i uklanjanje ambrozije

Saopštenje Gradske uprave Grada Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Najzad izabrani najpovoljniji ponuđači za zaprašivanje komaraca, košenje putnih pojasa i...

ĐURĐEVIĆ: Uspjesi su posljedica dugogodišnjeg kvalitetnog rada u OK „Radnik“ (foto)

Povodom novog velikog uspjeha bijeljinskog sporta, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević danas je organizovao prijem za igrače...

BIJELJINA: „ZVIJEZDA 09“ NOVI PREMIJERLIGAŠ? KO GUBI ILI DOBIJA LICENCU?

KRUPA BEZ LICENCE, ZVIJEZDA 09 I GOŠK SA LICENCOM? Prvostepena komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine  za licenciranje klubova...

Razgovarano o radu Medžlisa IZ Bijeljina

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je u petak, 2. juna 2023. godine glavnog imama i predsjednika Medžlisa...