OHR: Perspektivna vojna imovina pripada BiH

Datum:

Share post:

OHR je objavio objašnjenje kojim odgovara na tvrdnju nekoga ko nije imenovan da će perspektivna vojna imovina biti dodijeljena vlastima Republike Srpske.

Iz OHR-a navode da je pitanje državne i vojne imovine i dalje uslovi definisani u Programu 5+2, i da OHR ostaje angažovan na postizanju prihvaltjivog i održivog rješenja za ova pitanja.

Iz OHR-a kažu kako „perspektivna vojna imovina“ mora direktno biti uknjižena kao vlasništvo države BiH i da je to hitan zadatak za novoizabrane vlasti u Bosni i Hercegovini.

„Što se tiče državne imovine, još uvijek se čeka na provođenje presude Ustavnog suda. Rješavanje ovog pitanja zahtjeva donošenje zakona na državnom nivou u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. OHR nastavlja pažljivo pratiti razvoj situacije i planira se u vezi s ovim pitanjem angažovati sa predstavnicima svih nivoa vlasti nakon njihovog formiranja“, poručili su iz OHR-a.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Velike razlike u temperaturi izazivaju tegobe i kod zdravih ljudi“ Ko je najosetljiviji na VREMENSKA KOLEBANJA i kako se zašititi

Temperatura je, na radost mnogih, prava ljetnja, ali se već za dva dana najavljuje pad temperature, koji će...

Najnoviji podaci: Cijene nafte i dalje u porastu, ovo je glavni razlog

Cijene nafte porasle su u utorak nakon što su podaci pokazali da je kineska ekonomija rasla brže nego...

U bijeljinskoj Bolnici otvorena još jedna angio sala (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi" otvorena još jedna angio sala. Svečana ceremonija počela je u 12.00...

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu remont TS „Kravica“, bez električne energije oko 1.300 kupaca

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "U sredu 17. aprila 2024. godine, radnici „Elektro-Bijeljine“ izvodiće radove na godišnjem remontu...