– Preživjele štediše ,,Bobar banke“ u stečaju ogorčeni su na postupak i opstrukciju Investiciono-razvojne banke a.d. Banjaluka – saopštili su ove štediše.

Kako navode, IRB izgubila je spor u tužbi protiv ,,Bobar banke“ u stečaju i na Osnovnom i na Višem sudu Republike Srpske. Ali su uputili apelaciju Ustavnom sudu BiH, i na taj način spriječili prvu djelimičnu podjelu prikupljenih sredstava štedišama – ističe se u saopštenju.

Pitaju da li je moguće da je IRB RS i direktor “koji je član Izvršnog komiteta SNSD-a, ne poštuju odluke sudova Republike Srpske, nego pravdu traži na Ustavnom sudu BiH, gdje, kako oni kažu, sude stranci”.

– Da li je moguće na ovakav bestidan, prljav, nemoralan način obmanjivati javnost. Da li se ponavlja ona matrica ,,Jedno pričam, drugo radim“? Očekujemo reakciju i osudu predsjednika Republike Srpske i direktora IRB-a. Hoćemo da vjerujemo da je ovo greška IRB, te da će se apelacija povući iz Ustavnog suda BiH i omogućiti, napokon, prevarenim štedišama prvu djelimičnu raspodjelu sredstava- dodaje se u saopštenju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име