Danas je održana Konferencija klubova, a povodom početka takmičenja u Prvoj opštinskoj ligi – Grupa Semberija. Samovoljom jednog čovjeka donijeta je odluka da se OFK „ZENIT“ ne dozvoli učešće u nasupajućoj sezoni.

Kao razlog zabrane navodi se da OFK „ZENIT“ nije izmirio svoje obaveze prema Savezu.

Uzaludan je bio pokušaj predstavnika OFK „ZENIT“ da objasne da će obaveze biti izmirene istog trenutka kada klubu budu doznačena sredstva predviđena za te namjene graskim budžetom. Kao što je javnost upoznata, ta sredstva još uvek nisu isplaćena klubovima.

Važno je napomenuti da je OFK „ZENIT“ jedini klub koji je i na kraju prošle sezone bio suspendovan iz istog razloga, iako su i svi ostali klubovi imali ista dugovanja i po istom osnovu.

Žalosno je to što je g-din Radika Marić svoju ličnu netrpeljivost prema ljudima koji vode OFK „ZENIT“ preneo na instituciju kojom upravlja više decenija, tako kako upravlja. Ovakvom odlukom g-din Radika Marić nije naneo štetu ljudima koji vode OFK „ZENIT“. Ovakvom odlukom naneo je štetu fudbalu u Semberiji. Naneo je štetu grupi divnih momaka i entuzijasta koji su igrali za seniorski sastav OFK „ZENIT“ i koji su širili zdravu priču i promovisali prave vrijednosti.

Ovom odlukom Radika Marić je naneo štetu i ostalim klubovima iz ovog ranga takmičenja. Uskratio im je priliku da jednu od utakmica odigraju na odličnom terenu i u idealnim uslovima kakvih nema ni u mnogo većim rangovima takmičenja.

Takođe, uzalud su bila obećanja novog (nestatutarno izabranog) predsjednika OFS Bijeljina gospodina Gorana Janjića kako će savez podići na najveći mogući nivo, uložiti sve napore, energiju, biti posvećen i animirati omladinu da se bave fudbalom.

Njegova obećanja su bila izgleda samo dobar predizborni trik kako bi se dočepao još jedne u nizu od fotelja a rezultati njegove vladavine su gašenje klubova, nedostatak takmičenja pogotovo za djecu, te konfuzije oko sklapanja liga i njihovog početka. Mi ne želimo da budemo dio ove lakrdije koju ste napravili zajedno sa gospodinom Marićem i bili taoci vašeg nakaradnog sistema.

Predstavnici OFK ’’Zenit’’ u UEFU predali žalbu o nepravilnostima pri izboru rukovodstva OFS Bijeljina (foto,video)

Samovolja Radike Marića i lažna obećanja Gorana Janjića neće i ne mogu spriječiti OFK „ZENIT“ da u narednom periodu još motivisanije i kvalitetnije radi ono što je i do sada sa velikim uspjehom radio. To znači da će OFK „ZENIT“ još više raditi na proizvođenju mladih fudbalskih talenata i da će i dalje biti jedan od najkvalitetnijih omladinskih klubova na ovim prostorima.

Nastaviće još kvalitetnije da radi sa djecom uzrasta od 5 do 12 godina i da ih na pravi način priprema za takmičarski fudbal. U ime toga OFK „ZENIT“ je potpisao protokol o saradnji sa FK „ZVIJEZDA 09″ i time obezbjedio da njihovi članovi imaju otvoren fudbalski put, bez prepreka, sve do seniorskih kategorija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име