U Šamcu je održana XXXII redovna sjednica Skupštine opštine na kojoj su odbornici, pored ostalih tačaka, jednoglasno podržali prijedlog Odluke o usvajanju Rebalansa budžeta Opštine Šamac za 2023. godinu u iznosu od 12.620.000,00 KM a koji je u odnosu na Nacrt Rebalansa budžeta povećan za 220.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za finansije, Velimir Andrić rekao je novinarima da je do izmjena u Nacrtu Rebalansa budžeta došlo zbog interventnih mjera koje je Štab za vanredne situacije donio nakon olujnog nevremena koje je opštinu Šamac zadesilo 19. i 21. jula ove godine.

On kaže da su donijete mjere po kojima je za saniranje štete na objektima zajedničkog stanovanja izdvojeno 100.000 KM, individualne stambene jedinice 40.000 KM i 100.000 KM za sanaciju štete na poljoprivrednim usjevima.

Andrić je napomenuo da je rebalansom predviđena i nadoknada troškova firmama koje su bile angažovane prilikom sanacije štete nakon olujnog vjetra, kao i sredstava neophodna za zbrinjavanja posljedica virusa Afričke kuge svinja na području opštine Šamca.

On je podsjetio da je Skupština opštine Šamac donijela nedavno Odluku o kreditnom zaduženju opštine Šamac u iznosu od 2,5 miliona KM za kapitalne investicije, a dio tog novca oko 500.000 KM planiran je Rebalansom za dogradnju i rekonstrukciju Dječijeg obdaništa „Radost“ u Šamcu.

Predsjednik Skupštine opštine Simo Varadinović rekao je da su odbornici usvojili i Informaciju o stanju grobalja na području opštine Šamac u 2022. godini, te da su ih predstavnici Javnog preduzeća „Slobodna zona“ informisali o svim odrađenim i planiranim aktivnostima kada su u pitanju aktivnosti i radovi oko groblja u mjesnoj zajednici Crkvina.

On je dodao da je najvažnije da je urađen projekat parcelizacije novog dijela groblja, da se rješavaju imovinsko-pravni odnosi u vezi sa pristupnim putem za tu parcelu.

„To je najbitnije, za to imamo veliki broj upita mještana. Kapela na groblju je u lošem stanju, potrebno je da se u što kraćem roku ukloni i počne izgradnja nove kapele“, naveo je Varadinović.

On je dodao da su na sjednici Skupštine donijeli rješenje o imenovanju predsjednika Opštinske izborne komisije.Na istoj sjednici odbornici Skupštine opštine dali su podršku Izvještaju o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci tekuće godine, Informaciji o naplati komunalnih taksi i naknada u periodu januar – juni 2023. godine, te o drugim aktima značajnim za život i rad ove lokalne zajednice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име