U četvrtak, 14. septembra, održana je Svečana akademija kojom je obilježena 31 godina postojanja i uspješnog rada Univerziteta u Istočnom Sarajevu, osnovanog pod imenom Univerzitet u Sarajevu Republike Srpske 14. septembra 1992. godine odlukom Narodne skupštine Republike Srpske.

Na svečanosti u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske dodijeljena su priznanja pojedincima koji su u proteklom periodu pomagali razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i najboljim studentima i istraživačima.

Ispred Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina ovoj svečanosti je prisustvovala i dekanica, prof. dr Vesna Petrović, a zahvalnica Univerziteta uručena je prof. dr Dragomiru Vukoviću.

Kao student generacije Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina plaketu je primio Srećko Ilić, sada asistent na Fakultetu.Dobitnici priznanja za ovu godinu sa Fakulteta poslovne ekonomije su i prof. dr Rade Stankić i Vanja Đurić.

Obilježavanju 31 godine uspješnog rada i postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu prisustvovale su brojne zvanice iz javnog i političkog života u Republici Srpskoj, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, te diplomatskog kora.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име