FS RS: ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA REORGANIZACIJU OMLADINSKIH TAKMIČENJA

Datum:

Share post:

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske danas je održana sjednica Komisije za reorganizaciju omladinskih takmičenja na kojoj se razgovaralo o aktuelnoj problematici.

Okupili smo se da se nađe pravo rješenje za narednu sezonu i da minimiziramo propuste koje smo uočili na terenu. Najviše problema stvarali su nam prvoligaši koji su po Propozicijama morali obavezno da imaju juniorsku selekciju, a od preostale tri – kadeti, pioniri i predtakmičari, mogli su da izaberu dvije po vlastitoj volji. To nam je donijelo određene nedostatke u takmičenju koje treba da ispravimo – rekao je Ognjen Valjić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Zoran Deket koordinator reprezentativnih selekcija i član “ad hok” komisije za reorganizaciju omladinskog fudbala je istakao:

Klubove jednostavno treba obavezati sa tri jasno propisane omladinske selekcije u Prvoj i dvije selekcije u Drugoj ligi. Na taj način bi izbjegli sve ove manjkavosti koje smo uočili i koje remete omladinska takmičenja.

Milorad Lale, predsjednik Područnog Fudbalskog saveza Republike Srpske je izjavio:

Mislim da je glavni problem u tome što, izlazeći u susret klubovima, da im olakšamo neke stvari, popuštamo u određenim odredbama Pravilnika o licenciranju koji treba striktno da se primjenjuje. Svako ko želi da igra Prvu ligu Republike Srpske mora da ispuni sve uslove o licenciranju.
Sa današnjeg sastanka upućena je inicijativa za sastanak predstavnika područnih, kantonalnih i županijskih saveza vezano za organizaciju juniorskih i kadetskih liga. Takođe, predloženo je da se organizuje omladinski Kup Republike Srpske i da omladinsko finale bude predigra seniorskom.

Zaključeno je da od sezone 2023/24. svi prvoligaši Republike Srpske moraju da imaju tri omladinske selekcije (juniori, kadeti i pioniri), a drugoligaši (kadeti i pioniri) i prijedlog će biti upućen ka Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Na današnjem sastanku su prisustvovali: Dušan Marković i Bojan Kušljić, potpredsjednici, Ognjen Valjić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske, Goran Đukić i Ognjen Žmirić, članovi “ad hok” komisije za reorganizaciju omladinskih takmičenja, Radivoje Aćimović, predsjednik komisije za omladinski fudbal, Vitomir Misimović, Komesar za takmičenje omladinskih liga, Mile Mandić, predsjednik PFS Prijedor, Milorad Lale, predsjednik PFS Istočno Sarajevo, Radika Marić, predsjednik PFS Bijeljina i Zoran Deket, koordinator reprezentativnih selekcija i član “ad hok” komisije za reorganizaciju omladinskih liga.

Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske otvorio je sastanak i poželio učesnicima uspješan rad, sa željom da se nađe što bolje i kvalitetnije rješenje u interesu razvoja fudbalskog sporta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PRVENSTVO RS U KROSU: Atletičari AK “Atletik” iz Bijeljine pokazali dobru formu

Juče je u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske održano Pojedinačno i ekipno prvenstvo RS u kros trčanju. Na...

LOPARE: Donatorsko veče za izgradnju puta do manastira Rožanj (foto,video)

U Loparama je održano donatorsko veče za asfaltiranje puta do manastira Svetog Proroka Jeremije u Rožnju. "Manastiru moj", pjesma...

NIKOLA DRLJIĆ (OK “Radnik”) NAJBOLJI je bijeljinski sportista za 2023. godinu (foto)

Nikola Drljić (OK "Radnik") najbolji je bijeljinski sportista za 2023. godinu Nikola Drljić (OK "Radnik") najbolji je bijeljinski sportista...

Fudbalerke iz Bijeljine donijele pobjedu reprezentaciji BiH VU-17 u Kazahstanu (foto)

Ženska fudbalska reprezentacija BiH – WU17 se nalazi na kvalifikacijama za EP Liga B u Kazakhstanu. Uprvoj utakmici reprezantivke BiH...