Održana “Savska regata“ – prijavljeno oko 650 učesnika (foto, video)

Datum:

Share post:

Juče je održana 7. „Savska regata“ na kojoj je učešće uzelo više od 100 ekipa, prevashodno iz Semberije, a bile su prisutne i ekipe iz regiona, čak i iz Austrije.

Ovo je tradicionalna manifestacija, koja se na području Bijeljine održava 14. put – sedma na rijeci Savi, a isto toliko bilo ih je na Drini.

Pokrovitelj Savske regate je grad Bijeljina, a organizator Gradska turistička organizacija, uz materijalno-tehničku podršku Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu.

TESTNA REKLAMA

Turistička organizacija grada Bijeljina potrudila se da ovu manifestaciju organizuje na najbolji način, kako bi, prevashodno, osigurala bezbjednost svih učesnika, ali i da svi provedu divan dan u druženju.

Start Savske regate, kao i uvijek do sada, bio je u reonu Sprudova u Crnjelovu, a cilj na Rači.

Arsenije Lekić, portparol Turističke organizacije Bijeljina, istakao je da je na prvom mjestu bezbjednost, te je apelovao da se svi učesnici pridržavaju pravila koja su dobili prilikom prijave.

„Jedan od bitnih ciljeva je i ekološki aspekt, odnosno zaštita rijeke i njenog priobalja, kako bi očuvali životnu sredinu. Veoma bitan je i sportski, odnosno rekreativni aspekt, a cilj je privući što više mladih, odnosno odvojiti ih od štetnih uticaja kojim su svakodnevno izloženi“, rekao je Lekić.

Mladen Arsenović, Komandant „Savske regate“ rekao je da je prijavljeno oko 150 plovila i 650 učesnika. Ovom prilikom, Arsenović je zahvalio ljudima iz Organizacionog odbora, pripadnicima MUP-a, vatrogasne jedinice, Granične službe, ronilačkim klubovima, Službi Hitne pomoći i svima koji su dali doprinos da regata, prije svega, protekne bezbjedno, ali i da bude lijepo druženje.

„Posebnu zahvalnost dugujem kolegama iz Odjeljenja za civilnu zaštitu, koji su dali svoj doprinos u materijalnim sredstvima i organizaciji ove regate. Ekološki smo osviješteni i ovo je prilika da promovišemo našu rijeku Savu, koja nam je tako blizu, a nekada tako daleko. Savska regata je uvertira, kraljica među manifestacijama za Pantelinske dane, u okviru kojih nas očekuju različiti događaji i koncerti, među kojima i koncert Zdravka Čolića 6. avgusta na Gradskom stadionu“, rekao je Arsenović.

Uslovi na Savi su povoljniji nego na Drini, iako je vodostaj ove godine bio jako nizak, međutim voda je bila topla, tako da su učesnici mogli i da se kupaju.

Pripadnici DGS-a obezbjeđivali su rutu kako ne bi došlo do incidenata zbog niskog vodostaja, tako da je sve proteklo u najboljem redu.

Na cilju, Turistička organizacija Grada Bijeljina dodijelila je pehare učesnicima.

Manić Mirko (Balatun), čija je posada brojala 15 učesnika dobio je pehar za najbrojniju posadu, ekipa Đokić Milana (Batković), proglašena je za najveseliju posadu, a pehar za najljepše plovilo pripao je portalu Dešavanja u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...