Na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina Univerziteta u Istočnom Sarajevu 30.05.2024. godine održana je 17. po redu promocija diploma i tom prilikom je uručeno ukupno 55 diploma, od čega 37 diplomiranim ekonomistima, te 18 diploma magistrima i masterima ekonomije.

Svečanost je otpočela pjesmom „Zavjet“ i himnom studenata „Gaudeamus igitur“ koje je izveo hor Pedagoškog fakulteta iz Bijeljine.

Zatim je uslijedila promocija Monografije povodom 30 godina postojanja i rada Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, 30 godina od osnivanja Više škole za spoljnu trgovinu u Bijeljini i povodom obilježavanja 30 godina postojanja visokog ekonomskog obrazovanja u Bijeljini.

Ovoj svečanosti su prisustvovali i studenti iz te prve, zlatne generacije Više škole za spoljnu trgovinu, kao i profesori koji su im tada predavali.

Prisutnima se najprije obratila prof. dr Vesna Petrović, danas dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, a nekada student te prve generacije koja je akademske 1993/1994. godine upisala Višu školu.

Prof. dr Zoran Mastilo IZAZVAO SKANDAL na promociji diplomaca u Bijeljini – POZVANA I POLICIJA

Prisutnima su se obraćali i prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prof. dr Milija Kraišnik, prof. dr Dragomir Vuković, profesor koji je bio dio našeg kolektiva, a sada je u penziji, koji je bio i jedan od profesora koji su predavali toj prvoj generaciji studenata, a bio je i recenzent Monografije.

Skupu se obratio i prof. dr Budimir Stakić, jedan od osnivača Više škole za spoljnu trgovinu i prvi dekan Više škole.

Ispred Gradske uprave Grada Bijeljina prisutnima se obratio predsjednik Skupštine, Aleksandar Đurđević. Takođe, ovoj svečanosti je prisustvovao i prisutnima se obratio i prof. dr Milenko Krajišnik, dekan Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci.

Uslijedilo je uručenje zahvalnica nekim od profesora koji su imali izuzetnu ulogu u osnivanju Više škole za spoljnu trgovinu i koji su predavali prvoj generaciji upisanih studenata, kao i dragim prijateljima i poslovnim partnerima u znak zahvalnosti za uspješnu saradnju i za izuzetan doprinos i podršku radu Fakulteta. Zahvalnice su dodijeljene:

1. Prof. dr Budimiru Stakiću,
2. Prof. dr Draganu Mikereviću,
3. Prof. dr LJubomiru Trifunoviću,
4. Prof. dr Paji Paniću,
5. Prof. dr Stevanu Steviću,
6. Prof. dr Branku Krsmanoviću,
7. Prof. dr Vitomiru Popoviću,
8. Adiko banci,
9. Gradskoj upravi Grada Bijeljina,
10. Radio-televiziji BN,
11. Japanskoj fondaciji Nipon.

Uručene su i plaketa najboljim studentima Fakulteta od prve do treće godine studija, a nagrađeni su sljedeći studenti:

1. Rada Stojanović, najbolji student prve godine studija, prosjek ocjena 9.75.
2. Nevena Radić Zarić, najbolji student druge godine studija, prosjek ocjena 9.82.
2. Dragana Kićić, najbolji student treće godine studija, prosjek ocjena 8.75.

Nakon toga je uslijedila dodjela plaketa za tri najbolja studenta u promociji, kao i za najboljeg studenta master studija. Najbolji student u promociji diploma je Ognjen Rankić, prosjek ocjena 9.85, kome je Saša Grabovac, izvršni direktor udruženja ekonomista „Svot“ iz Banjaluke uručio laptop kao poklon za postignuti uspjeh. Drugi najbolji student u promociji je Gordana Lazarević, prosjek ocjena 9.36, dok je treći najbolji student u promociji Zlatko Simikić, prosjek ocjena 8.82. Prof. dr Budimir Stakić je najboljim studentima uručio i po primjerak svoje knjige Finansijska pismenost. Najbolji student master studija je Srećko Ilić, prosjek ocjena 10,00.

U ime dobitnika zahvalnica prisutnima se obratio prof. dr Vitomir Popović, a u ime nagrađenih studenata prisutnima se obratio Ognjen Rankić.

Nakon toga je uslijedila dodjela diploma magistrima i masterima ekonomije, a zatim i diplomiranim ekonomistima.

Ovom događaju, pored predstavnika akademske zajednice, profesora i saradnika Fakulteta prisustvovali su i prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prof. dr Milija Kraišnik, dekani, prodekani i predstavnici drugih fakulteta našeg Univerziteta, kao i drugih univerziteta, predstavnici Gradske uprave Grada Bijeljina, javnih ustanova, kao i predstavnici realnog sektora sa kojima Fakultet ima izuzetnu saradnju.

Svojom pjesmom i nastupima ovu svečanost su uveličali i uljepšali hor Pedagoškog fakulteta u Bijeljini koji je predvodila dirigent, doc. dr Jelena Trakilović, kao i Spasoja Mitrović, učenik Osnovne muzičke škole Kornelije Stanković koji je na harmonici odsvirao kompoziciju Mizet, a nakon nje i jedno, nezaobilazno narodno kolo.

Takođe, ovom prilikom je potpisam i sporazum o saradnji između Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име