Održana promocija diploma na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina (foto)

Datum:

Share post:

Danas je na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina Univerziteta u Istočnom Sarajevu održana 16. po redu promocija diploma i tom prilikom je uručeno ukupno 49 diploma, od čega 33 diplomiranim ekonomistima, te 16 diploma magistrima i masterima ekonomije.

„Ovo je izuzetna generacija, jer iz ove, ali i iz prethodne dvije imali smo najbolje prosjeke studenata za svih 30 godina koliko postojimo. Pokazali su veoma dobre rezultate i mi smo odlučili da naše najbolje studente zadržimo i zaposlimo na Fakultetu poslovne ekonomije kao astistente, da oni nastave svoj akademski i naučni rad. Današnjoj promociji prisustvovalo je i troje kolega koji su najbolji u svojim generacijama i koji su ostali da rade kao asistenti“, istakla je profesor dr Vesna Petrović, dekan Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i ovom prilikom se zahvalila poslovnim partnerima fakulteta, Adiko banci, Advokatskoj kancelariji „Stevanović, kao i kompaniji „Blic net“ koji su nagradili najbolje studente.

Takođe, Petrovićeva je ovom prilikom podsjetila da ove godine obilježavaju 30 godina postojanja i najavila da će se 23. juna ove godine održati 11. po redu konferencija „Ekon biz“ na temu „Uticaj geopolitičkih promjena na nacionalnu ekonomiju“.

Sandra Milić, student master studija na smjeru Međunarodna ekonomija istakla je da put do diplome bio veoma dug, naporan i težak ali da se isplatilo.

„Fakultet poslovne ekonomije je izuzetno divan fakultet, a svim budućim studentima preporučujem da ga upišu, jer su ovdje velike mogućnosti. Trenutno sam pripravnik i fakultet mi je veoma pomogao u nastavku moje karijere, jer ga odrađujem zahvaljujući njihovoj saradnji sa jednom kompanijom iz Bijeljine. Mnogo divnih ljudi i profesora sam upoznala tokom studiranja na ovom fakultetu“, rekla je Milićeva.

Srećko Ilić, student  master studija na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini  rekao je da je na ovom fakultetu završio osnovne studije, te da je nakon završenih osnovnih studija ostao da radi na fakultetu kao asistent iz oblasti Informacionih nauka – društveni aspekti.

„Na Univerzitetu me je zadržala ljubav prema ovom poslu koji danas radim, a to znaju svi koji me poznaju. Uvijek sam volio da pomažem drugima.  Sve  predmete koje ja bolje znam trudio sam se da objasnim i da im približim što više mogu. Imao sam sreću da se to nastavi i sada. Ljubav prema svojoj zemlji i narodu me je zadržala ovdje, najljepše je ovdje živjeti. Mladima bih poručio da se trude, da bi mogli postići nešto u životu, te da se bave poslom koji vole i da ostanu ovdje da žive i rade kako bi doprinjeli svom narodu i društvu“, zaključio je Ilić.

U ime rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu promociji je prisustvovao i prisutnima se obratio prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta, prof. dr Srđan Lalić.

Prisutnima su se obratili i: Aleksandar Đurđević, predsjednika Skupštine Grada Bijeljina i advokat Miloš Stevanović, ispred advokatske kancelarije Stevanović, koji je uvijek dobra inspiracija i odlična motivacija mladim ljudima koji kreću u poslovni svijet.

Na ovoj promociji je uručena zahvalnica HORU PEDAGOŠKOG FAKULTETA, u znak uspješne poslovne saradnje. Zahvalnicu je u ime hora primila solista hora, Maja Ilić.

Uslijedila je dodjela plaketa najboljim studentima Fakulteta od prve do treće godine studija kojima su uručene prigodne nagrade. Studentima je dekanica Fakulteta uručila plakete i knjige, a sponzori novčanih nagrada bili su Advokatska kancelarija Stevanović iz Bijeljine i Blic net. Nagrađeni su sljedeći studenti:

1. Nevena Radić, najbolji student prve godine studija, prosjek ocjena 9.88. Neveni je nagradu uručio gospodin Miloš Stevanović.

2. Dragana Kićić, najbolji student druge godine studija, prosjek ocjena 8.56, kojoj je nagradu takođe uručio gospodin Miloš Stevanović.

3. Ognjen Rankić, najbolji student treće godine studija, prosjek ocjena 9.79, a sponzor nagrade za Ognjena je Blic net.

Nakon toga je uslijedila dodjela plaketa i nagrada za tri najbolja studenta u promociji, kao i za najboljeg studenta master studija. Sponzor nagrada najboljim studentima je bila Adiko banka. Nagrade je studentima uručila Sandra Vidaković, regionalni menadžer banke. Ovom prilikom su nagrađeni sljedeći studenti: Srećko Ilić, prosjek ocjena 9.48, kome je pored nagrade od strane Adiko banke uručen i poklon vaučer čiji je sponzor kompanija Sport vision, Dušica Jović, prosjek ocjena 9,45, Ivana Jevtić, prosjek 8.42, te najbolji student master studija, Katarina Božić, prosjek ocjena 10.00.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SDS SMIJENIO načelnika Broda zbog susreta sa Milanovićem (foto)

SDS sankcionisao načelnika Broda zbog sastanka sa Milanovićem, predsjednikom Hrvatske https://desavanjaubijeljini.com/vidic-sds-nacelnik-broda-ugostio-milanovica-uoci-godisnjice-stradanja-srba-u-sijekovcu/78958/ Kako je v. d. predsjednika SDS Milan Miličević i...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vraćene fakture za troškove opoziva

Saopštenje pravnog tima Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Referendum je, naravno, došao na naplatu i to na...

Bijeljinski Pedagoški fakultet, FPE, Razvojni centar za mlade i Sindikalno – edukativni centar iz Banjaluke, kao realizatora programa potpisali Sporazum o saradnji (foto)

Danas je u prostorijama Centra za visoko obrazovanje, održan info dan u sklopu koncepta “Stvaramo životne šampione”. Koncept...

SUD DONIO ODLUKU Osumnjičeni (39) za obljubu djevojčice (15) u Gradiški ostaje iza rešetaka

Sudija za prethodni postupak Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor S. K. (39) iz Gradiške zbog...