U Skupštinskoj sali Gradske uprave Grada Bijeljina održana je komemoracija preminulom prof. Rastku Radovanoviću Raletu uz prisustvo porodice, prijatelja, kolega i velikoj broja članova FK “Radnika”.

“Danas je srijeda, fudbalski dan, danas sigurno nećemo pobijediti – danas smo izgubili. Rale je spajao Bijeljinu sa velikim fudbalskim ventrima u Bijeljini – spajao je stadion i kafanu, sport i umjetnost, spajao i čuvao ljude. U vrijeme netolerancije, pričao je o toleranciji”, govorio je Vasko Todić u uvodu o profesoru Raletu i dodao da je više od šest decenija bio uz svoj “Radnik”.

Prof. Rale je “Radnik” smatrao svojom kućom koju je potrebno srcem čuvati.

Dušan Glišić, predsjednik Skupštine FK “Radnik” obratio se prisutnima i izrazio veliko žaljenje zbog gubitka velikog čovjeka za “Radnik”.

“Kao dječak kročio je u FK “Radnik” i tada niko nije vjerovao da će klub ostati njegov do kraja života. Uporedo sa radom u Gimnaziji radio je u “Radniku” i, kao takav, bio je potreban klubu. Smjenjivale su se generacije, ali Rale je bio tu, u svom “Radniku”. Sa “Radnikom” je prošao sve i svašta – od uspona do padova. Ako je neko legenda kluba – onda je to Rastko Radovanović”, istakao je Glišić – neka mu je vječna slava i hvala za sve što je uradio svom “Radniku”.

Prvi predsjednik FSRS Branko Lazarević obratio se prisutnima govoreći da je teško naći riječi kojima bi pričao o takvoj veličini.

”Tokom 30 godina zajedničkog djelovanja, zavolio sam još više fudbal. On je bio čovjek od života i igre koji je imao širinu i bio ispunjen tolerancijom. Uvijek mi ostaje u sjećanju njegova nesebičnost. Imao je svoju riječ – “gdje si ljudska gromado”. Zahvaljujući njemu upoznao sam mnoge svjetske veličine i hvala mu za to. Zvao me je “moj Brančilo” i znao sam da će reći neku mudrost ili savjet. Onaj koji umije da igra u ovom vremenu – on umije da igra govorio je i mislio na svoju porodicu. Ne znam kako da se oprostim od tebe. Znam da odlaziš na mjesto gdje ćeš imati vječnu utakmicu”, rekao je Lazarević kroz suze.

Profesor Rale umro je 17. oktobra u 87. godini.

Prof. Rastko Radovanović je bio dugogodišnji igrač, trener seniorskog tima, kao i koordinator omladinskih selekcija FK Radnik, ali i prijatelj brojnim mladim generacijama Radnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име