Održan peti Sajam zanimanja u BIJELJINI

Datum:

Share post:

U gradskoj sportskoj sali u Bijeljini, danas je održan peti Sajam zanimanja gdje su srednje škole dobile priliku da predstave šta sve budući đaci mogu da nauče kroz određena zanimanja, a poslodavci da iznesu šta tržište trenutno potražuje.

Šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović istakla je da Sajam dugoročno doprinosi smanjenju stope nezaposlenosti na području Grada Bijeljina i da je njegov cilj informisanje učenika završnih razreda osnovnih škola o postojećim zanimanjima u srednjim školama i mogućnostima zaposlenja nakon njih.

„Odštampali smo promotivne materijale sa pričama ljudi iz Bijeljine koji su završili određene srednje škole i danas veoma lijepo žive od svog zanimanja. Odsjek za LER i EI još prije pet godina je počeo da radi na poboljšanju klime u ovom okruženju u smislu približavanja nastavnog plana potrebama privrede. Uspjeli smo da za tri stručne škole obezbijedimo opremu za kvalitetniju praktičnu nastavu, ali i da utičemo na uvođenje dva nova smjera – stolar i frizer. U radu su nam mnogo pomogle nevladine organizacije, Privredna komora i drugi spoljni saradnici“, objasnila je Todorovićeva.

TESTNA REKLAMA

Ante Jurić Marjanović, predstavnik Udruženja građana „Novi Dan“ i „Solidar Svis“ rekao je da je Sajam zanimanja već prešao u tradiciju, s obzirom da se održava već peti put i da je Grad Bijeljina u Republici Srpskoj najbolje prepoznao značaj održavanja ovakvog sajma.

Ante Jurić Marjanović

„Srednje škole iz Bijeljine su ozbiljno shvatile svrhu Sajma zanimanja i svog predstavljanja na njemu. Danas ćemo organizovati fokus grupe i predavanja na kojima će budući srednjoškolci saznati šta ih očekuje u okviru škole koju izaberu, a od poslodavaca koji se predstavljaju na Sajmu, da li će moći da se zaposle u toj struci, kao i da li će moći normalno da žive od posla koji budu obavljali“, istakao je Ante.

Direktor preduzeća „Steko Centar“ Milenko Stevanović istakao je da njegovo preduzeće već nekoliko godina podržava Sajam zanimanja u Bijeljini.

„Naša orijentacija je da mladim ljudima pokažemo šta oni u budućnosti mogu da rade i čime da se bave. Ove godine podržavamo Tehnički školu „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine i Građevinsku školu iz Janje“, rekao je Stevanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Kako da vratite stari izgled Gmaila

Google mijenja dizajn za Gmail kako bi servis prilagodio dizajnerskim izmjenama koje su već načinjene na kompanijinim drugim...

AGRO SAVJET: Uzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo – Jasni signali da je biljka pred uginućem

Većina nas griješi prilikom zalivanja i njegovanja sobnog cvijeća, a princip je zapravo veoma jednostavan. Stručnjaci smatraju da...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice i dva dječaka. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...