Održan BOŽIĆNI KONCERT OMŠ ''Kornelije Stanković'' Ugljevik-Bijeljina (video)

Datum:

Share post:

​U subotu, 4. januara u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ u Bijeljini devetu godinu zaredom, povodom novogodišnjih i božićnih praznika, održan Tradicionalni Božićni koncert OMŠ „Kornelije Stanković“ Ugljevik – Bijeljina.

„Na ovogodišnjem koncertu predstavili su se učenici Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“, odsjeka harmonika i klavir, kamerni ansambl, orkestar harmonika i najtalentovaniji učenici koji su ostvarili pobjede na mnogim međunarodnim takmičenjima u ovoj i prethodnim školskim godinama. Ovo je važan kulturni događaj za naš grad, jer ovim koncertom dajemo priliku mladim talentima da u svom rodnom gradu pokažu svoje umijeće i šta su sve naučili za vrijeme školovanja“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini direktor muzičke škole „Kornelije Stanković“ Ugljevik – Bijeljina Slaviša Perić.

Učenici OMŠ „Kornelije Stanković“ često učestvuju na međunarodnim muzičkim takmičenjima širom Evrope i osvajaju nagrade i prva mjesta.

TESTNA REKLAMA

„Za sada imamo oko 400 osvojenih nagrada, od čega je preko 300 prvih mjesta na međunarodnim takmičenjima u više od deset evropskih zemalja. Smatram da na našim prostorima klasična umjetnička muzika nije zastupljena na adekvatan način i da bi trebalo raditi na promociji uspješne djece koja se odluče na ovu vrstu muzike. Potrebno je organizovati više koncerata i manifestacija klasične muzike gdje bi djeca mogla da nastupaju i pokažu svoja znanja u svom rodnom gradu“, istakao je Perić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...