ODLUKA PRIŠTINE U ponoć ističe rok za preregistraciju vozila na Kosmetu

Datum:

Share post:

Primjena druge faze izmijenjene odluke Vlade samoproglašenog Kosova o preregistraciji registarskih tablica ističe u ponoć, nakon čega bi sa 150 evra tabalo da budu kažnjavani svi koji nisu preregistrovali vozila na „RKS“ tablice.

Odlukom Vlade samoproglašenog Kosova od 21. novembra sa 150 evra biće kažnjavani vlasnici vozila koji nisu zamijenili “KM”, “PR” i ostale tablice za “RKS” oznake.

Predviđeno je da ova mjera važi do 21. januara 2023. godine.

Zvaničnici EU i SAD u više navrata tražili su od Prištine odlaganje obaveze preregistracije vozila za 10 mjeseci, ali i poštovanje Briselskog sporazuma.

Iz MUP-a samoproglašenog Kosova rekli su da je od 1. novembra izrečeno više od 1.500 opomena vlasnicima vozila sa registarskim oznakama gradova na Kosovu i Metohiji izdatim od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Dodaju da je od početka procesa do danas tablice zamijenilo 26 vozača.

Uoči 21. novembra na ulicama Kosovske Mitrovice od srede, 16. novembra, vidljive su pješačke patrole Euleksa, prenosi RTV KiM.

Euleks je pojačao svoje prisustvo od kada su Srbi sa sjevera masovno napustili institucije samoproglašenog Kosova, uključujući i policiju.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti pozvani su u Brisel da razgovaraju o načinima za rješenje problema sa tablicama

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...