Mikajlo Lazić, kandidat SNSD za gradonačelnika Bijeljine

Mikajlo Lazić biće kandidat SNSD za gradonačelnika Bijeljine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik SNSD boravio je danas u Amajlijama kod Bijeljine gdje je uručio 12 ključeva za stanove izbjeglim i raseljenim licima, a takođe je sa predstavnicima Javnog preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ obišao grdilište dionice auto-puta Rača – Bijeljina.

Nakon toga Milorad Dodik je održao sastanak sa stranačkim rukovodstvom u Bijeljini nakon koga je saopšteno da će primarijus dr Mikajlo Lazić, aktuelni direktor Bolnice u Bijeljini biti kandidat te stranke za gradonačelnika Bijeljine.

Dakle u trci za mjesto gradonačelnika Bijeljine 06. oktobra zvanično imamo dva kandidata, aktuelnog gradonačelnika Ljubišu Petrovića i Mikajla Lazića.

Očekuje se uskoro i zvanična potvrda RSS oko kandidature Mileta Pejčića ali i SDA i NIP oko kandidature bošnjaka koji će će ići u trku za mjesto prvog čovjeka Bijeljine. 

Mikajlo Lazić je rođen 19.12.1969. godine u Bijeljini. Srednju Medicinsku školu završio je u Sarajevu, a Medicinski fakultet u Novom Sadu sa prosječnom ocjenom 9,32.

Zaposlen je u JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ u Bijeljini od 1999. godine. Specijalizaciju iz dječije hirurgije završio je 2006. godine.

Učesnik je brojnih kongresa i simpozijuma iz oblasti pedijatrije i dječije hirurgije.

Rješenjem Vlade Republike Srpske, 11. aprila tekuće godine, primarijus dr Mikajlo Lazić, imenovan je za v.d. direktora Bolnice. U ovoj zdravstvenoj ustanovi radi od 1999. godine, a građani Bijeljine ga cijene i kao čovjeka i kao izuzetnog stručnjaka u oblasti dječije hirurgije.

S obzirom na preuzimanje funkcije v.d. direktora, značajno je naglasiti da, prema riječima prim. dr Lazića, medicinski dio posla, odnosno dječija hirurgija, neće biti uskraćena za njegovo angažovanje, jer, kako je naglasio ,,ne odriče se medicinskog dijela posla zarad funkcije”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име