U Loparama je odigrana revijalna fudbalska utakmica između majevičke Dijaspore (Švajcarska) i fudbalskog kluba Majevica.

Prema riječima, jednog od aktera, Nikole Markovića atmosfera na utakmici je bila prijateljska i što je najvažnije završila je bez povreda igrača.

„Prva dva poluvremena su završena pobjedom Majevice, a treće poluvrijeme ćemo nastaviti u zajedničkom druženju“ naveo je Marković, koji je igrao za ekipu Dijaspore, a prije nekoliko godina je nastupao za Majevicu.

LJubiša Tošić, član uprave FK Majevica je izrazio zahvalnost učesnicima, a posebno ekipi Dijaspore i cijeloj dijaspori sa Majevice koja je uvijek davala podršku i učestvovala u razvoju kluba.

„Majevica je član 3. lige Republike Srpske i želja nam je da se plasiramo u 2. ligu i očekujemo u tim naporima nastavak podrške od strane lokalne zajednice i naše dijaspore“, rekao je Tošić.

Boro Bojić koji je organizovao niz akcija za pomoć svim kategorijama fudbalskog kluba Majevica je kazao da je ekipa Dijaspore nastupila najvećim dijelom sa igračima iz Švajcarske i u manjem broju iz ostalih evropskih država.

„Prvi put smo se okupili, mnogi od nas se do sad nisu ni vidjeli i nismo mogli parirati mnogo jačem protivniku u prvom poluvremenu, dok smo drugo poluvrijeme zbog više izmjena bili ravnopravni“, rekao je Bojić , koji je dodao da je planirano da se svake naredne godine za Dane dijaspore odigra ovakva utakmica i da to pređe u tradiciju.

Fudbalski sudija Željko Erić, koji sudi u Švajcarskoj žensku fudbalsku ligu je dodijelio dva žuta kartona u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 2:0.

Na kraju je bilo 4:1 za Majevicu, svi učesnici su nastavili druženje na večeri u mjesnoj zajednici Kozjak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име