Kandidat Republičke stranke Srpske za odbornika u Skupštini grada Bijeljine Vladimir Sarić na svom fejsbuk profilu uputio je 10 pitanja Sretenu Vučkoviću, načelniku Odjeljenja za poljoprivredu u Gradskoj upravi. Objavu Vladimira Sarića prenosimo u cjelosti:

Gospodine Vučkoviću,

Pošto je iz Vaših nazovi odgovora narodnom poslaniku i predsjedniku Republičke stranke Srpske Slavenku Ristiću potpuno jasno da se uopšte ne bavite svojim poslom u Gradskoj upravi (i u tome, nažalost, niste jedini) siguran sam da ćete naći vremena i za odgovore na ova, dodatna, pitanja. Pitanja su upućena Vama lično, pa Vas molim da se ne pravite „mrtvi“, što je običaj Vašeg šefa, gradonačelnika Petrovića, ili da teški posao odgovaranja prebacujete na nekog drugog, što je takođe Petrovićeva navika.

Dakle, kad ste već u tom poslu, nadam se da vam neće teško pasti da odgovorite i na ova pitanja:

  1. Da li je tačno da je, nakon što ste ucjenjivali pokojnog gradonačelnika Miću Mićića da Vam zaposli ženu, tim pritiscima podlegao njegov nasljednik Ljubiša? Bilo bi dobro i da objasnite kako je supruga Vučković primljena u Gradsku upravu (Turističku organizaciju) bez konkursa, a usput možete i da objasnite kako supruga uspijeva da prima platu, iako 6 mjeseci ne dolazi na posao.
  2. Da li je Gradska uprava Bijeljina postala porodična firma nekolicine „režimlija“, u koju ste uspjeli da, pored supruge, bez konkursa zaposlite i svog prvog rođaka?
  3. Koliko onih koju su u Gradskoj upravi zaposleni po ugovoru o djelu ili na neki drugi, privremeni način, imaju rodbinske, komšijske i poslovne veze sa nekolicinom gradskih glavešina?
  4. Da li je tačno da je, nakon što je gospođa Vučković dobila stalni posao, izbila pobuna među zaposlenima na određeno vrijeme, koji vrše stalan pritisak na gradonačelnika Petrovića da im da obećani stalni posao?
  5. Da li je tačno da ste ustanak prekobrojnih u Gradskoj upravi riješili tako što ste, putem inspekcije, raskinuli ugovore o djelu kolovođama ustanka?
  6. Da li Vi, načelniče Vučkoviću, radite i kao procjenitelj šteta, čiji je tal neophodan da bi do bilo kakve isplate i došlo?
  7. Da li je tačno da prioritet u poslednjoj isplati štete, kao i u ranijim isplatama narodnog novca, imaju srodnici nekoliko režimskih moćnika?
  8. S obzirom na kompleksnost poslova kojim se bavite u Gradskoj upravi, da li biste bili ljubazni da javnosti na uvid dostavite svoju diplomu Pravnog fakulteta? Ili je, ipak, u pitanju Poljoprivredni?
  9. Na koji se zakon pozivate kada svojevoljno i bez kontrole dijelite novac sportskim klubovima i kulturnim organizacijama? Da li je transparentnost tog procesa ukinuta da se ne bi otkrilo kako, narodnim novcem, kupujete podršku gradonačelniku Petroviću koja je uveliko poljuljana?
  10. Po kojim ste to zakonima, gospodine Vučkoviću, vi iz Gradske uprave napravili deficit od preko 10 miliona maraka i da li je tačno da manjak u gradskoj kasi sada iznosi oko 18 miliona maraka narodnih para?

Očekujući Vaše odgovore, srdačno Vas pozdravljam.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име