ODBORNICI PODNIJELI INICIJATIVU za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine Grada Bijeljina (foto)

Datum:

Share post:

Danas je pokrenuta Inicijativa za zakazanje vanredne sjednice Skupštine Grada Bijeljina na kojoj će, prema nezvaničnim informacijama, doći i do smjene aktuelnog predsjednika Skupštine Slaviše Markovića, kao i zamjenika Gradonačelnika Predraga Jovića.

Zahtjev za održavanje vanredne sjednice u skladu sa članom 45. stav 2. Zakona o lokalnoj samoupravi („Službeni glasnik RS“, br. 97/16 i 36/19), člana 51. stav 2. Statuta Grada Bijeljina („Službeni glasnik Grada Bijeljina“, br. 9/17) i člana 87. stav 2. Poslovnika Skupštine Grada Bijeljina („Službeni glasnik Grada Bijeljina“, br. 11/17) su potpisali odbornici SDS Semberija – Mićo Mićić: Jovan Gajić, Slavko Novaković, Zoran Sofrenić, Tomo Kovačević, Ognjen Đuka, Pero Spasojević i Drago Stajić, odbornik SDA i potpredsjednik Skupštine Grada Mustafa Gradaščević, kao i odbornik Pokreta za Bijeljinu i potpredsjednik Skupštine Grada Milenko Mitrović.

 
Pored njih, Zahtjev su potpisali i odbornici SNSD-a u lokalnom bijeljinskom parlamentu Aleksandar Đurđević, Željko Grebić, Vaso Arsenović, Slaviša Mastilo, Danijela Đukin, Rade Kosanović i Mićo Živić.

TESTNA REKLAMA

Pored redovnih tačaka, po Planu i programu rada Skupštine Grada, na Skupštini bi trebalo da se nađu i sljedeće tačke dnevnog reda: Prijedlog rebalansa budžeta za 2020. godinu, Izvještaj o izvršenju budžeta za 2019. godinu, Izvještaj o izvršenju budžeta za prvi kvartal 2020. godine, kao i Odluka o izmjeni odluke o kreditnom zaduženju.

Tačka koja se odnosi na rebalans budžeta je i najznačajnija, jer se njom regulišu brojni projekti za sam Grad Bijeljinu, a tiču se izgradnje autobuske stanice u vrijednosti od oko milion maraka, rekonstrukcije LED rasvete u Gradu u vrijednosti od oko tri miliona maraka, projekat sportske sale vrijednosti oko milion maraka, i drugi.

SLAVIŠA MARKOVIĆ: Zakazaću sjednicu Skupštine u skladu sa Zakonom
U želji da dobije komentar vezan za podnošenje Zahtjeva za održavanje vanredne sjednice Skupštine Grada, portal Dešavanja u Bijeljini je stupio u kontakt sa predsjednikom Skupštine Grada Bijeljina Slavišom Markovićem koji nam je u telefonskom razgovoru rekao da je svjestan da će biti smijenjen, ali da neće opstruisati projekte bitne za Bijeljinu i Semberiju.

„To je sasvim normalna procedura kada dolazi do promjene Skupštinske većine, to je prvi korak. Apsolutno podržavam te inicijative, što je sasvim normalno i u skladu sa Zakonom. Ja kao predsjednik Skupštine ću ispoštovati svu proceduru onako kako poslovnik nalaže i u skladu sa Zakonom zakazati sjednicu, nikakav problem nije“, rekao je Marković za Dešavanja u Bijeljini.

S obzirom da je jedna od tačaka dnevnog reda i rebalans budžeta koja sa sobom povlači realizaciju velikog broja pokrenutih projekata, Marković je svjestan hitnosti sprovođenja Skupštine.

„To su razlozi zašto nam treba što hitnija sjednica, da bismo usvojili rebalans budžeta, jer se ovdje radi o kapitalnim projektima i kapitalnim investicijama. Sigurno je da bilo kakve političke pozicije ni bilo kakva kadrovska mjesta ne mogu biti iznad opšteg interesa društvene zajednice i Grada Bijeljina“, zaključio je Marković dodajući da je svjestan da je podnošenje ove Inicijative posljedica implementacije koalicionog sporazuma između SDS Semberija – Mićo Mićić i SNSD-a.

Prema potpisanom sporazumu Dodik-Mićić funkcije Predsjednika Skupštine Grada i zamjenika Gradonačelnika pripadaju kadrovima bijeljinskog SNSD.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...