ODBOR RVI BORAČKE ORGANIZACIJE BIJELJINA: Nismo građani drugog reda

Datum:

Share post:

Novoizabrani predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida u Boračkoj organizaciji Bijeljina Radojica Ilić, naglasio je da će prioritet u radu biti borba za poštovanje i dostojanstven život onih koji su svojim dijelovima tijela omogućili da danas živimo u miru.

Odbor broji 11 članova i već intenzivno održavaju sastanke kako bi usaglasili smjernice u radu, te da na najefikasniji način poboljšaju status oko 2. 000 ratnih vojnih invalida na području Bijeljine. Jedan od zaključaka Odbora je da narednih dana upute dopis svim organima Gradske uprave, zdravstvenih ustanova i Fonda zdravstvenog osiguranja da ukažu na neprihvatljivo ponašanje i odnos prema ratnim vojnim invalidima.
 
 -Teško pada kad čekate na šalterima, a uz to se prema vama odnose kao da i ne postojite. Ne vide nas ni oni koji rade iza šaltera, a ni oni koji stoje sa vama u redu. Kartica ratnog vojnog invalida je postala nebitna, a još je mučnije kad u redu stoji osoba sa vidnim tjelesnim oštećenjem. Naše osakaćene ruke, noge, izgubljene oči i sluh, sve su to rane koje ne zarastaju i na koje se, ovakvim ponašanjem sipa so”, revoltirano kaže Ilić. On naglašava da se “zahvalnost pokazuje djelima, a ne riječima, te da će se boriti za vraćanje dostojanstva.
 
-Ako smo u ratu bili prvi, nećemo dozvoliti da u miru budemo posljednji”, poručuje Ilić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...