Odbijena žalba Juventusa, titula iz 2006. ostaje Interova

Datum:

Share post:

Kasacioni sud u Rimu je odbio žalbu Juventusa koji je tražio da mu se vrati titula osvojena 2006. a koja mu je oduzeta za zelenim stolom zbog slučaja Kalčopoli.

Godinu prije toga titula titula nije ni dodijeljena, a ona iz sezone 2005/06 završila je u vitrinama Intera, dok je Juventus po kazni preseljen u Seriju B.

Juventus je pokušao sa žalbom FS Italije, smatrajući da nije korektno da Inter, koji je 2011. bio optužen za slične mahinacije, na kraju bude šampion.

Kako su u sjedištu FS Italije odbacili takvu mogućnost, smatrajući da je prošlo previše vremena i da se ne može više ništa mijenjati, Juventus se obratio višoj instanci, ali odlučeno je da ona nema jurisdikciju nad tim, pa su se potom žalili Vrhovnom kasacionom sudu.

TESTNA REKLAMA

Konačno, sud je u četvrtak prelomio protiv žalbe "bjanko-nera", sa obrazloženjem da pomenuti slučaj potpada pod ingerenciju sportskih organa te da bi presuda ovog suda značila direktno miješanje u autonomiju nacionalnog sportskog sistema.

Faktički, sud je samo ustanovio da državni sudovi ne mogu da presuđuju po pitanjima pravnih sporova između klubova, tako da Juventusu više nije ostalo kome da se žali.

Povodom presude oglasio se i bivši prvi čovjek Intera, Masimo Morati.

"Sve to je normalno, dobro je i za nas, jer sve ostaje kako je odlučeno ranije. Sada je na navijačima Juventusa da isto prihvate", rekao je Morati.

Izvor. b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....