Od Vlade Srpske 120.000 KM za rekonstrukciju škole u Batkoviću (foto)

Datum:

Share post:

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Republike Srpske Nataša Cvijanović posjetila je danas područno odjeljenje Osnovne škole „Sveti Sava“ u naselju Batković kod Bijeljine, za čije renoviranje je Vlada Republike Srpske obezbijedila 120.000 KM.

„Vlada Republike Srpske već od 2011. godine obezbjeđuje značajan iznos za besplatne udžbenike učenicima od prvog do četvrtog razreda, odnosno skoro pola đaka koji pohađaju osnovnu školu“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da pravo na besplatne udžbenike imaju i učenici koji su pobjednici republičkih takmičenja, kao i svako treće i naredno dijete u porodici.

Cvijanovićeva je novinarima rekla da je Vlada Republike Srpske ove godine obezbijedila 4,5 miliona KM za nabavku udžbenika, kao i da je prije 15 dana donijela zaključak i odluku da se obezbijedi dodatnih 1,7 miliona KM zbog poskupljenja udžbeničkih kompleta.

TESTNA REKLAMA
Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje RS Nataša Cvijanović 

Ona je napomenula da širom Republike Srpske u ovoj godini ima upisanih 125 prvačića više, te ukazala da se u manjim zajednicama nastavlja trend opadanja njihovog broja, ali se u drugim bilježi povećanje.

„Sada ćemo raditi analizu i vidjeti zbog čega je to i šta se desilo“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona ističe da je ohrabrujuće što se povećava broj zahtjeva roditelja iz inostranstva za nostrifikacju diploma njihove djece.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ u Batkoviću Đorđe Mirković istakao je da je zahvalan srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, premijeru Radovanu Viškoviću, ali i narodnom poslaniku Draganu Kneževiću, koji je iz ovog mjesta, te Ministarstvu prosvjete i kulture Srpske, jer sredstvima koja su obezbijeđena mogu da započnu sa renoviranjem objekta.

„Škola će sada da ima nove i bolje uslove za rad. Biće toplije jer radimo fasadu. Škola je izgrađena 1974. godine i malo je ulagano u nju“, rekao je on.

Mirković kaže da u ovom područnom odjeljenju imaju dva prvačića više ove godine, a u kompletnoj školi njih 40.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Knežević izrazio je zadovoljstvo što osnovna škola u Batkoviću dobija novo ruho, zahvaljujući investiciji Vlade Srpske.

„Srećan sam jer, baveći se politikom, znam da svako od nas treba da ostavi nešto korisno“, rekao je Knežević i zahvalio Dodiku, Cvijanovićevoj i Viškoviću što su osmislili program javnih investicija Republike Srpske.

U ovoj godini Ministarstvo je izdvojilo dva miliona KM za sanaciju 24 objekta osnovnih škola, a na osnovu prioritetnih potreba za ulaganjima u školske objekte u Republici Srpskoj.

Novac je izdvojen za sanaciju školskih objekata, zamjenu stolarije, obnovu fasada, sanaciju grijanja i zamjenu krovova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JANKOVIĆ, OŠ DVOROVI: „Podijeli radost, znanje, ljubav“.

Tokom ove sedmice u školi u Dvorovima obilježava se Dječija nedjelja pod sloganom ,,Podijeli radost, znanje, ljubav“. Kroz različite...

Zoran Adžić preko menadžmenta Arene Gradiška ucjenjuje klubove kako bi zabranio prenos Micro mreži

Velika prašina se podigila kada je gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, pokušao zabraniti Micro mreži da prenosi sportske događaje...

STRUČNI UGAO: Izgradnja malih hidroelektrana na kanalskom sistemu u Semberiji

Osnovnu kanalsku mrežu na području Semberije čine primarni kanali: Glavni obodni kanal (GOK), Majevički obodni kanal (MOK) i...

Evropski parlament donio odluku: Uvodi se jedinstven punjač za mobilne uređaje

Evropski parlament usvojio je danas pravila o uvođenju jedinstvenog porta za punjenje mobilnih telefona, tablet uređaja i kamera...