OD STUDENTA GENERACIJE DO ASISTENTA NA FAKULTETU – Priča Srećka Ilića

Datum:

Share post:

OD STUDENTA GENERACIJE DO ASISTENTA NA FAKULTETU – Priča Srećka Ilića

Možete li nam se ukratko predstaviti?

Moje ime je Srećko Ilić. Rođen sam u Bijeljini 1998. godine. Pohađao sam Osnovnu školu „Meša Selimović“ Janja, a nakon završene osnovne škole upisujem Tehničku školu „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini, smjer Tehničar računarstva. Razmišljao sam o tome u kome smjeru da nastavim svoje dalje obrazovanje i odlučio sam se za Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina. Diplomirao sam na Fakultetu poslovne ekonomije, na studijskom programu Poslovna informatika, kao najbolji student moje generacije i sada sam zaposlen kao saradnik u nastavi, zvanje asistent i izvodim vježbe iz šest predmeta, na sve četiri godine osnovnih akademskih studija. Moja uža naučna oblast su Informacione nauke – društveni aspekti.

Koji su Vaši planovi za dalje obrazovanje?

Sada pohađam master studij, na studijskom programu Digitalna ekonomija, takođe na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina. U planu sam da pohađam i doktorske studije nakon što završim master studij kako bih mogao napredovati u izborima u viša zvanja i izgraditi uspješnu poslovnu karijeru obavljajući posao koji volim.

Da li volite posao kojim se bavite i koliko Vam je Fakultet pomogao u odabiru i pronalasku željenog zaposlenja?

Fakultet poslovne ekonomije mi je donio mnogo toga lijepog, što ću zasigurno pamtiti za cio život. Imao sam tu sreću da i tokom studija živim u gradu u kome sam se rodio i da studiram ono što me je oduvijek zanimalo. Posao koji sada radim, kao asistent, je nešto što sam oduvijek želio. Još tokom osnovnog obrazovanja, kasnije i tokom srednjoškolskog obrazovanja, volio sam da pomažem drugima da savladaju sve one predmete koje su teže savladavali, a sa čijim savladavanjem ja nisam imao nikakvih poteškoća. Vjerujem da se još tada rodila ljubav prema ovom poslu. Mnogo puta sam slušao priče drugih koji su govorili da je rad u obrazovnom sektoru jedan od najplemenitijih i najljepših poslova, a ja se svakim danom sve više i više usaglašavam sa njima.

Kakav je Vaš odnos sa studentima kojima predajete, s obzirom da ste do nedavno i Vi bili student na prvom ciklusu studija, a i sada pohađate master studije?

Studenti kojima ja predajem su izuzetno kulturni i vaspitani mladi ljudi, te mi nije teško da im i po više puta objasnim nešto što na prvi mah nisu razumjeli. Moja obaveza jeste da im sve razjasnim do najsitnijih detalja, ali pored toga što je to moja obaveza, ja to radim sa velikim zadovoljstvom jer znam od kolikog je to značaja za studente, posebno zbog toga što sam i sam student na drugom ciklusu studija. Kada sam upisao Fakultet poslovne ekonomije, mnoge ekonomske pojmove ja nisam razumio, ali sam zahvaljujući svim profesorima i profesoricama i asistentima i asistentkinjama uspio da savladam sve ono što mi je bilo nepoznato. Poučen sopstvenim iskustvom, danas kao asistent imam još jedan razlog više da se što više potrudim i svima, koji su u mojoj ili sličnoj situaciji, olakšam njihov proces studiranja na način da im što bolje i detaljnije objasnim sve ono što je vezano za gradivo a njima još uvijek nedovoljno jasno.

Po čemu ćete pamtiti svoje studentske dane?

Pored svog znanja koje sam dobio na Fakultetu poslovne ekonomije, koje mi je olakšalo studiranje i na drugom ciklusu studija i koje će mi izuzetno koristiti i na trećem ciklusu studija, izdvojio bih još jednu, meni veoma bitnu stvar. Studirajući u svome gradu, na Fakultetu sam upoznao i mnogo ljudi, od kojih će par njih, siguran sam, biti moji prijatelji za cio život. Sa ove tačke gledišta, četiri godine osnovnih akademskih studija na Fakultetu poslovne ekonomije su mi bile zasigurno jedan od najljepsih perioda u životu do sada, i na svako pitanje postavljeno, vezano za studentski život, odgovaram sa širokim osmjehom na mome licu.

Šta biste poručili svojim kolegama i budućim brucošima?

Budućim kolegama brucošima bih svakako preporučio da adekvatno organizuju svoje vrijeme, da se maksimalno trude a rezultati će zasigurno sami doći i uspjeh u njihovom daljem poslovnom životu je zagarantovan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Domu zdravlja Bijeljina održano predavanje o HPV vakcini (foto)

U susret Svjetskoj nedelji imunizacije u Domu zdravlja Bijeljina održano je predavanje o HPV vakcini. Naime, 18. aprila 2024....

HAG: Šešelju i saradnicima sude srpski sudovi

Hag doneo novu odluku o Šešelju MEHANIZAM u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i...

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...