Od nove školske godine – Prepoznavanje nadarenih učenika u Srpskoj

Datum:

Share post:

U školama Republike Srpske od nove školske godine, u saradnji sa Društvom psihologa Srpske, intenziviraće se prepoznavanje nadarenih učenika i podsticati razvijanje njihovih talenata, izjavila je novinarima u Banjaluci ministarka prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić.

Trivićeva je rekla da će navedene aktivnosti biti realizovane kroz projekat “Podsticaj timovima za podršku nadarenim i talentovanim učenicima za rad sa talentovanom i darovitom djecom u školama Srpske” za koji je danas potpisala Protokol o saradnji sa Društvom psihologa Srpske.

Ona je navela da taj projekat ima za cilj razvijanje profesionalnih kapaciteta sa nastavnim osobljem i stručnim službama u školama, kako bi se određenim mehanizmima pružila podrška nadarenoj djeci da budu što bolja.

Trivićeva je podsjetila da je Ministarstvo u ovoj godini organizovalo prvi talent kamp, koji je okupio 350 učenika osnovnih i srednjih škola koji su pokazali izrazite vještine i nadarenost.

TESTNA REKLAMA

– Od nove školske godine očekujemo i intenziviran rad na programima profesionalne orijentacije. Smatramo da moramo biti podrška našim učenicima i njihovim roditeljima, da im pomognemo da otkriju u čemu su oni najbolji – dodala je Trivićeva.

Predsjednik Društva psihologa Srpske Dijana Đurić istakla je da podsticanje darovitosti i kreativnosti kod djece ima veliki društveni značaj.

– Zato trebamo ulagati kroz djecu, kroz učenike koji pokazuju određene sposobnosti i talente, zapravo i u budućnosti naše Republike – istakla je Đurićeva. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...

Penzioneri najčešći korisnici besplatne pravne pomoći

Centru za pružanje besplatne pravne pomoći u prvoj polovini ove godine obratila se 2.581 osoba, što je neznatno...

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima 1. septembra

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u...