Od danas cijena struje zavisi od potrošnje

Datum:

Share post:

U Republici Srpskoj od danas se struja za domaćinstva obračunava po različitim cijenama, u zavisnosti od količine potrošene električne energije.

Iz Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske /RERS/ Srni je ranije rečeno da će domaćinstva koja troše do 500 kilovat-časova mjesečno struju plaćati prema prvom obimu, ona koja troše od 501 do 1.500 kilovat-časova po drugom, a za potrošnju višu od 1.500 kilovat-časova po trećem.

“Prilikom obračuna utrošene struje za domaćinstva iz druge tarifne grupe /dvotarifna/ utrošena električna energija u višoj i manjoj dnevnoj tarifi za pojedine obim se utvrđuje proporcionalno učešću više i manje dnevne tarife u ukupno mjesečno utrošenoj aktivnoj električnoj energiji”, navode iz RERS-a, uz napomenu da će se takav obračun struje primjenjivati jednako tokom cijele godine.

Iz Komisije su podsjetili da su 15. decembra, donijeli odluke o tarifnim stavovima za korisnike distributivnih sistema i za javno snabdijevanje električnom energijom.

Prethodno je sproveden tarifni postupak po zahtjevima operatora distributivnih sistema u Srpskoj za odobrenje tarifnih stavova za korisnike distributivnih sistema i razmatren zahtjev javnog snabdjevača “Elektroprivreda Republike Srpske” za odobrenje tarifnih stavova za javno snabdijevanje.

Informacija Regulatorne komisije i Kalkulator putem kojeg se može izvršiti provjera iznosa računa za drugu konkretnu potrošnju, kao i iznosa računa po stavkama /mreža, energija, usluga javnog snabdijevanja, naknada za obnovljive izvore energije/ dostupni su na internet stranici Regulatorne komisije 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SINIŠA PAJIĆ: Čast je pjevati za našu Republiku Srpsku i našu Srbiju

Siniša Pajić iz Bijeljine je profesor solo pjevanja i zaposlen je od 2010 godine u Muzičkoj školi „Stevan...

Biciklisti prvu etapu trke završili u Bijeljini – pobjednik biciklista iz Australije (foto)

Učesnici 18. međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" stigli su u Bijeljinu. Biciklista iz Australije Dilan Hopkins, pobjednik je prve etape...

OSTOJIĆ, BO RS: Nismo genocidan narod – Svekoliki srpski narod protiv onoga što nam se pokušava staviti kao etiketa

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, izrazio je zahvalnost velikom broju građana Srpske što su se odazvali...

DODIK: Ne želimo da živimo s vama koji hoćete da kažete da je srpski narod genocidan

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio je sa Trga Krajine u Banjaluci da se u Srebrenici jula 1995....