KAPITALAC NEMOĆAN PRED VEKIĆEM: Ulovio pa pustio soma (foto)

Datum:

Share post:

Dvadesetogodišnji Duško Vekić iz srbačkog sela Glamočani još jednom je potvrdio da je istinski sportski ribolovac, kojem ribarenje predstavlja veliko zadovoljstvo.

Očuvanje prirode najvažnije: Ulovio pa pustio soma

Umjesto  sa društvom uz roštilj  u nekom od izletišta u srbačkoj opštini, Duško je praznike uglavnom proveo na rijeci Vrbas sa ribarskim štapom. Ni ovoga puta nije ga iznevjerila ribarska sreća. Na kišnu glistu, kao omiljeni mamac, došao je popularni brkonja – som.   

Zahvaljujući stečenom iskustvu, on je lako savladao grdosiju. Iako nije vagan, procjenjuje se da je bio dug oko jedjnog metra i težine preko dvadeset kilograma.

Diško je inda uradio nešto što većina ribolovaca ne bi učinila. Soma je oslobodio od udiće i  vratio u njegovo stanište – u vodu.

„Ni na kraj pameti mi nije biloda ribu zadržim jer je od 1. maja nastupio lovostaj na soma zbog mrijesta. Vidio sam da je pun ikre, što je osiguravalo bogatu reprodukciju ove vrste ribe“, kaže mladi ribolovac Duško Vekić.  

Zbog svog  plemenitom odnosa prema sportskom ribolovu, lovu, prirodi i životnoj sredini, ovaj dvadesetogodišnjak  može da bude primjer za ugled, ne samo svojoj generaciji, već i mnogo starijim kolegama ribolovcima. 

Na kraju da podsjetimo da je Duško Vekić prošle godine u rijeci Savi ulovio som  teškog preko 70 kilograma, što je bio rekordan  rimjerak soma koji jeulovljen na vještačku varalicu u srbačkoj opštini. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...