HOĆE LI “PANTER“ IGRATI NA FAJNAL-FORU AKO PARTIZAN PROĐE? Iz Evrolige objasnili ključni detalj

Datum:

Share post:

Evroliga je objasnila važan detalj oko kazne za Kevina Pantera.

Opšta tuča na terenu u Madridu između košarkaša Partizana i Reala obeležila je završnicu meča u španskoj prestonici. Srpski tim dobio je taj meč (95:80), poveo sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji, ali je posle kazne Evrolige ostao bez Kevina Pantera i Matijasa Lesora. Kapiten je suspendovan na dve, a francuski centar na jednu utakmicu. Posle svega što se dogodilo navijači su na društvenim mrežama konstantno postavljali jedno pitanje – hoće li Amerikanac sa srpskim pasošem moći da igra na fajnal-foru ako crno-beli prođu?

Upravo to bilo je i pitanje koje je MONDO poslao čelnicima Evrolige, kako bi stvari bile razjašnjene do kraja. Stigao je odgovor. “Suspenzija za Kevina Pantera odnosi se na dve utakmice, a to uključuje i fajnal-for. U teoriji, ako bi Partizan pobedio Real u trećoj utakmici, on ne bi mogao da igra u polufinalu“, poručili su za MONDO iz elitnog takmičenja.

Podsetimo, na oko dva minuta pre kraja Serhio Ljulj napravio je nesportski faul na Panteru, Kevin je podigao pesnicu u vis i onda su skočili ostali igrači. Geršon Jabusele divljačkim potezom bacio je Dantea Egzuma na parket i tom prilikom ga povredio. Evroliga je posle svega suspendovala Jabuselea na pet mečeva, Gabrijela Deka i Lesora na po jedan meč i Pantera na dve utakmice. Treći susret srpskog i španskog tima igra se u rasprodatoj “Areni” u utorak 2. maja od 20.30 časova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: mondo.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...

MILIČEVIĆ: SDS žrtvovao sebe za Srpsku, a vi niste spremni na to!

"Srpska demokratska stranka 2006. godine, a počev od 2004. godine bila je u veoma teškoj situaciji suočena sa...

Janjić uručio dres ’’ŽIĆI’’ Miražiću, LEGENDI FK ’’Radnik” Bijeljina

Danas je prostorije FK Radnik posjetio Živorad Žića Miražić, i tom prilikom mu je personalizovani dres uručio direktor...

Radislav Jovičić na IV Međunarodnom naučnom skupu “Savremeni izazovi i prijetnje bezbjednosti” (foto)

-Velika mi je čast biti učesnik današnje konferencije na ovom našem, prestižnom Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci, na...