Obustavljen saobraćaj na pravcu Nevesinje-Gacko zbog izlivanja rijeke

Datum:

Share post:

Na magistralnom putu Nevesinje-Gacko u mjestima Rilja i Fojnica saobraćaj je potpuno obustavljen zbog izlivanja rijeke Zalomke, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na ostalim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su mokri i klizavi, a u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost.

Zbog ulegnuća kolovoza na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica u mjestu Orahova potrebni su dodatni oprez i sporija vožnja.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja na teren mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Zbog radova u tunelu “Čeljigovići” na magistralnom putu entitetska granica Lapišnica-LJubogošta, izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice zbog rehabilitacije kolovoza, te na dionici Klašnice jedan-Nova Topola zbog izgradnje tri kružna toka.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška, takođe, je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Novi režim saobraćaja na snazi je i na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela “Putnikovo brdo dva”.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, te na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

U FBiH na širem području Konjica zbog obilnijih padavina, brojnih odrona i vode na kolovozu, znatno je otežano saobraćanje, posebno na regionalnom putu Konjic-Glavatičevo.

Zbog radova se sporije saobraća u tunelu “Skela” na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf, Živinice-Stupari, kod mjesta Đurđevik, na pravcu Mostar-Stolac, kao i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica.

Na granični prelaz u BiH nema dužih zadržavanja.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: hayat.ba
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja: Jović potpisao protokol o saradnji u fitosanitarnoj oblasti sa Crnom Gorom

Direktor Uprave BiH za zaštitu zdravlja bilja  Predrag Jović i direktor Uprave za sigurnost hrane, veterinu i fitosanitarne...