Obnovljena kuća porodice boraca VRS u Donjem Crnjelovu

Datum:

Share post:

Nakon što je 3. juna u potpunosti izgorjela kuća porodice Živojina Đuranovića u Donjem Crnjelovu, mještani sela, uz podršku Gradske uprave, gradske Boračke organizacije, škole iz ovog sela, zajedno za zaposlenim i učenicima, kao i Kola srpskih sestara „Sveta Angelina Srpska“ iz Crnjelova pritekli su u pomoć i kuća je, zahvaljujući ovoj humanitarnoj akciji i vrijednim susjedima, u potpunosti obnovljena.

– Uspjeli smo da, uz pomoć dobrih ljudi iz ovog sela, obezbijedimo krov nad glavom porodici Đuranović prije zime. Ovo je dobar primjer kako udruženi mještani mogu i treba da pomognu kada nekoga u selu zadesi nevolja – istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Milorad Stevanović naveo je da su Živojinovi sinovi Vaso i Nebojša istaknuti borci Vojske republike Srpske.
– Jedan sin je ratni vojni invalid, a drugi je bio zarobljen, tako da je ova porodica u kategoriji boračkih i pomoć im je bila neophodna, s obzirom na to da u kući živi sedam članova. Nakon što ih je zadesio požar u potpunosti su izgubili uslove za život u svom domaćinstvu, ali srećom, akcija pomoći je bila uspješna i uspjeli smo da im pomognemo – pojasnio je Stevanović.

Susjedi su, odmah nakon nesreće, dali svoje domove na raspologanje Đuranovićima, gdje su živjeli od juna, a doprinijeli su i zanatskim radovima na kući. 
– Prvi novac uplaćen u humanitarnoj akciji koju smo organizovali za Đuranoviće dobili smo od Gradske uprave i na tome smo im neizmjerno zahvalni, kao i svima koji su pokazali humanost tokom ove akcije. Akcijom je rukovodio sveštenik iz ovog sela i kuća je danas i osveštana – navela je Nada Zakić iz Kola srpskih sestara.

Đuranovići su zahvalili svima koji su im pomogli, jer će sada moći dočekati zimu u svom domu.

TESTNA REKLAMA

Izvor: Gradska uprava
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GRADSKA UPRAVA BIJELJINA: Obavještenje za poljoprivrednike iz Janje i Vršana-Novog

Odjeljenje za poljoprivredu Gradske uprave Grada Bijeljina obavještava vlasnike poljoprivrednih gazdinstava sa područja Janje i Vršana - Novog,...

U bijeljinskoj Biblioteci promovisan roman Saše Terzića „Miloš i akmače“ (foto)

U prepunoj sali Narodne biblioteke "Filip Višnjić", promovisan je roman Saše Terzića "Miloš i akmače", o ratnom komandantu...

DNEVNI HOROSKOP za 2. februar

OVAN POSAO: Danas nije vaš dan. Pojačana nervoza. Ipak ćete uspeti da obavite neke osnovne stvari, za danas se...

RK BIJELJINA: Marko Jevtić u Španiji (foto)

Marko Jevtić koji je ponikao u RK Bijeljina, potpisao je za Španski klub Bidasoa Irun. Posle uspješne epizode u...