Obnovljena kuća porodice boraca VRS u Donjem Crnjelovu

Datum:

Share post:

Nakon što je 3. juna u potpunosti izgorjela kuća porodice Živojina Đuranovića u Donjem Crnjelovu, mještani sela, uz podršku Gradske uprave, gradske Boračke organizacije, škole iz ovog sela, zajedno za zaposlenim i učenicima, kao i Kola srpskih sestara „Sveta Angelina Srpska“ iz Crnjelova pritekli su u pomoć i kuća je, zahvaljujući ovoj humanitarnoj akciji i vrijednim susjedima, u potpunosti obnovljena.

– Uspjeli smo da, uz pomoć dobrih ljudi iz ovog sela, obezbijedimo krov nad glavom porodici Đuranović prije zime. Ovo je dobar primjer kako udruženi mještani mogu i treba da pomognu kada nekoga u selu zadesi nevolja – istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Milorad Stevanović naveo je da su Živojinovi sinovi Vaso i Nebojša istaknuti borci Vojske republike Srpske.
– Jedan sin je ratni vojni invalid, a drugi je bio zarobljen, tako da je ova porodica u kategoriji boračkih i pomoć im je bila neophodna, s obzirom na to da u kući živi sedam članova. Nakon što ih je zadesio požar u potpunosti su izgubili uslove za život u svom domaćinstvu, ali srećom, akcija pomoći je bila uspješna i uspjeli smo da im pomognemo – pojasnio je Stevanović.

Susjedi su, odmah nakon nesreće, dali svoje domove na raspologanje Đuranovićima, gdje su živjeli od juna, a doprinijeli su i zanatskim radovima na kući. 
– Prvi novac uplaćen u humanitarnoj akciji koju smo organizovali za Đuranoviće dobili smo od Gradske uprave i na tome smo im neizmjerno zahvalni, kao i svima koji su pokazali humanost tokom ove akcije. Akcijom je rukovodio sveštenik iz ovog sela i kuća je danas i osveštana – navela je Nada Zakić iz Kola srpskih sestara.

Đuranovići su zahvalili svima koji su im pomogli, jer će sada moći dočekati zimu u svom domu.

TESTNA REKLAMA

Izvor: Gradska uprava
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...