Obilježeno 30 godina od osnivanja FK “Sarajevo“ Srpsko Sarajevo

Datum:

Share post:

U Sokocu je sinoć obilježeno 30 godina od osnivanja Fudbalskog kluba „Sarajevo“ iz nekadašnjeg Srpskog Sarajeva, na kome su dodijeljena priznanja pojedincima koji su pružali podršku u opstanku ovog kluba, članovima, te posthumna priznanja porodicama igrača koji su preminuli, piše Infocentar.ba.

Ovaj klub nastao u Vogošći, imao je svoju takmičarsku sezonu od 1993. do 1998. godine, kada dolazi do zamrzavanja kluba.

Bivši golman Fudbalskog kluba „Sarajevo“ i jedan od organizatora ovog skupa Sretko Janković, naveo je da su nekadašnji mladi igrači došli na ideju da se aktiviraju kao veterani, te da je ta selekcija trenutno aktivna. Kaže da su zastupljeni u svim dijelovima Republike Srpske, od Brčkog do Trebinja.

– Za ovo obilježavanje izabrali smo Sokolac, zato što smo ovdje uvijek bili dobro dočekani, a Milovan Bjelica je čovjek koji nam je uvijek izlazio u susret, što mogu da kažem takođe i za Stašu Košarca. Fudbalski klub „Glasinac“, uvijek nam je pružao uslove jer mi nikada nismo imali svoj teren, a podrška je bila i za neke organizacione susrete naših gostiju. Moram da naglasim da smo se prevashodno odlučili zbog Vojničkog spomen-groblja „Novi Zejtinlik“. Dužnost i obaveza svih nas je da ne damo zaboravu ljude koji su stvorili Republiku Srpsku – naglasio je on.

Janković trenutno živi i radi Njemačkoj, ali kako kaže često dolazi u naše krajeve i više puta je obišao ovo sveto mjesto, na kome počivaju najbolji i najhrabriji srpski sinovi.

Kroz ovaj klub, prema njegovim riječima, prošlo je preko 80 igrača, a aktivno učešće u veteranskoj sekciji trenutno uzima njih trideset.

Na skupu su se našli igrači koji sada žive širom Republike Srpske i regiona.

– Među prisutnima je Miroslav Borovčanin koji je došao iz Bijeljine, Veljko Aleksić sa Pala, Slaviša Bradonjić iz Požege, iz Višegrada su stigli Željko Šiljak i njegov sin, Ognjen Kreštalica iz Sokoca, te mnogi drugi – naveo je Janković.

On je precizirao da su posthumna priznanja dodijeljena porodici Dragana Raševića, koji je preminuo u Švajcarskoj, igrao mali fudbal a nekad bio član ovo kluba, zatim porodici Rajka Ešpeka, koji je bio golman i porodici Veljka Vukovića koji je umro u Bijeljini.

Druženje je bilo prilika da se evociraju fudbalske uspomene, ali i one privatne koje su uslijedile tokom posljednjih 25 godina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net/infocentar.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...