U Loparama je danas svečano obilježena krsna slava hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

Liturgiju je predvodio protojerej-stavrofor Miloš Trišić, arhijerejski namjesnik tuzlanski uz sasluženje više sveštenika iz Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Protonamjesnik Spasoja Radovanović, paroh loparski i starješina hrama je svim vjernicima crkvene zajednice i opštine Lopare uputio čestitke povodom slave. On je izrazio zahvalnost svim dobrotvorima koji su dali priloge i svima onima koji su pomogli i pomažu izgradnju parohijskog doma.

Nakon liturgije služen je parastos kod spomen-obilježja posvećenog žrtvama u Drugom svjetskom ratu kada su u aprilu 1944. godine pripadnici nacističko-ustaške divizije strijeljali 327 Srba u Loparama i okolnim selima Jablanice, Mačkovca, Kozjka, Lukavice, Pipera, Vakufa, Pirkovaca, Vukosavaca, Tobuta i Labucke.

Proslavi hramovne slave u Loparama je prisustvovao veliki broj vjernika, a među njima su bili predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić , delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Želimir Nešković i direktor loparskog doma zdravlja Dušan Šakotić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име