Turistička organizacija Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma obilježila je Svjetski dan turizma. Prošle godine ovaj događaj organizovan je u Bijeljini, a juče je domaćin bila TO Istočno Sarajevo uz učešće skoro svih TO iz Republike Srpske.

Osnovna tema ovogodišnjeg obilježavanja bila je banjski turizam, a svoje učešće je uzela i „Banja Dvorovi“ Dvorovi.

Nakon tematske sjednice učesnici ove proslave otvorili su dvije nove pješačke staze, različitih dužina, na Jahorini. Cilj otvaranja ovih staza je poboljšanje turizma u toku ljeta, jer je zimi ova planina najposjećenija i regionu.

Predstavnici bijeljinske TO obišli su i manastir Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji i crkvu Sokolicu, gdje su uklesana imena svih nastradalih Srba sarajevsko romanijske regije iz proteklog rata. 

„Dan smo završili izletom na vidikovac Crvene stijene na Romaniji sa kojeg se pruža predivan pogled na ovu regiju. Naravno, domaćin je obezbjedio i zajednički ručak u prirodi što je samo upotpunilo pozitivan utisaka našeg domaćina TO Istočno Sarajevo. Vidimo se narednog 27. septembra u nekoj drugoj lokalnoj zajednici“, poručili su iz bijeljinske TO.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име