Obilježavanje Dana srpskog jedinstva: Pojačane mjere bezbjednosti u Bijeljini

Datum:

Share post:

Građane koji budu željeli da prate ovu državnu manifestaciju, koja će početi u 11 časova, savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Iz MUP-a savjetuju građanima da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

– Ugostiteljski lokali, zanatske i trgovačke radnje koje se nalaze u užem centru grada Bijeljine neće raditi navedenog dana do 16 časova – dodaje se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je, s ciljem preduzimanja bezbjednosnih mjera povodom obilježavanja ovog praznika, izdao naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Bijeljine za 15. septembar od 00 do 24 časa.

TESTNA REKLAMA

U saopštenju se navodi da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za taj dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Iz MUP-a podsjećaju predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane da je radi bezbjednosti učesnika danas na području grada Bijeljina zabranjena upotreba dronova.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave bude 15. septembra. Na ovaj dan je 15. septembra 1918. godine počeo proboj Solunskog fronta.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com/srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STRUČNI UGAO: Izgradnja malih hidroelektrana na kanalskom sistemu u Semberiji

Osnovnu kanalsku mrežu na području Semberije čine primarni kanali: Glavni obodni kanal (GOK), Majevički obodni kanal (MOK) i...

Evropski parlament donio odluku: Uvodi se jedinstven punjač za mobilne uređaje

Evropski parlament usvojio je danas pravila o uvođenju jedinstvenog porta za punjenje mobilnih telefona, tablet uređaja i kamera...

Ljubiša Petrović na čelu organizovanog odlaska na proteste opozicije u Banjaluku (foto, video)

Danas je u Bijeljini organizovan odlazak na najavljene proteste opozicije u Banjaluku. Kako je rekao Gradonačelnik Bijeljine i...

SNSD BIJELJINA: Ljubiša Petrović poziva na bojkot NSRS – DA LI SI SVJESTAN ŠTA RADIŠ?

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Savezu nezavisnih socijaldemokrata je samo na tri biračka mjesta u Bijeljini upisano...