Zlatko Maksimović, Slavenko Ristić

Predsjedništvo Republičke stranke Srpske danas je usvojilo listu kriterijuma koje bi trebalo da ispunjava kandidat za uspješnog gradonačelnika Bijeljine.

Nedugo zatim, danas, predsjednik Uspješne Srpske prof. dr Zlatko Maksimović je na svom FB nalogu objavio zajedničku fotografiju sa predsjednikom RSS Slavenkom Ristićem.

Maksimović je samo kratko napisao ’’Prijatan razgovor’’.

O čemu su razgovarali Zlatko Maksimović predsjednik Uspješne Srpske i Slavenko Ristić predsjednik Republičke stranke Srpske ostaje nepoznanica, ali za predpostaviti je da politika i politička Dešavanja u Bijeljini svakako nisu zaobiđeni, kao ni kandidatura za gradonačelnika Bijeljine. Možda o sportu, ko zna…?

RSS je javnosti predočio sledeće uslove koje  koje bi trebalo da ispunjava kandidat za uspješnog gradonačelnika Bijeljine:

  1. Da ima visoku stručnu spremu i bar 20 godina radnog staža u rukovođenju i menadžerskim poslovima.
  2. Da posjeduje znanje, iskustvo i nesporne rezultate u privredi i oblasti finansija
  3. Da posjeduje znanje, iskustvo i nesporne rezultate u međunarodnim odnosima, ekonomskoj diplomatiji i saradnji sa inostranim institucijama i kompanijama.
  4. Da posjeduje znanje, iskustvo i nesporne rezultate u radu u upravnim organima Bijeljine, da dobro poznaje funkcionisanje gradskih struktura, javnih preduzeća i institucija.
  5. Da je dobar poznavalac razvojnih potencijala grada Bijeljine i da umije da planira i realizuje kapitalne projekte.
  6. Da posjeduje vještine upravljanja u vanrednim situacijama.
  7. Da poznaje, poštuje i štiti ustavna prava, slobode i vrijednosti predstavnika srpskog naroda, i svih drugih građana Bijeljine, Semberije i Republike Srpske.
  8. Da je porodičan čovjek kojeg Bijeljinke i Bijeljinci poznaju i poštuju.

Uspješna Srpska ’’dr Zlatko Maksimović’’ je predala Centralnoj izbornoj komisiji prijavu za predstojeće lokalne izbore, za oba nivoa, odbornike u Skupštini grada Bijeljine i gradonačelnika Bijeljine kao i Republička stranka Srpske.

Podsjetimo da je nedavno ’’izvor’’ blizak RSS potvrdio za Dešavanja u Bijeljini da će Mile Pejčić biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine.

Da li će se za gradonačelnika Bijeljine kadidovati i prof. dr Zlatko Maksimović ostaje da se vidi…?

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име