NS RS predata peticija za provjeru diploma

Datum:

Share post:

Poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić i Draško Stanivuković predali su danas u parlament Srpske peticiju sa više od 3.000 potpisa građana kojom se traži objavljivanje diploma zaposlenih u javnom sektoru.

 
 
 

Osim Trivićeve i Stanivukovića, inicijator ove akcije je i narodni poslanik Nebojša Vukanović, a ona se odnosi na zahtjeve za izmjenu Zakona o registru zaposlenih u javnom sektoru Srpske.

Trivićeva je rekla novinarima u Banjaluci da peticijom traže izmjene dva člana zakona, od kojih je jedan da se za svakog zaposlenog, osim stručne spreme, doda odrednica, odnosno podaci iz diplome koji će sadržavati ustanovu, mjesto i datum sticanja diplome.

Ona je dodala da je druga izmjena ta da je nadležni organ koji vodi registar zaposlenih u javnom sektoru dužan da Narodnu skupštinu izvještava o nepravilnostima koje uoči tokom provjere vjerodostojnosti podataka koji se objavljuju u registru.

TESTNA REKLAMA

Trivićeva je rekla da ovo nije političko, već pitanje koje se tiče svih građana i koje narušava prosperitet ove zemlje, te izrazila nadu da će zahtjev za izmjene Zakona o Registru zaposlenih u javnom sektoru Srpske dobiti podršku svih parlamentarnih stranaka.

Stanivuković kaže da duboko vjeruje da u vezi sa ovim pitanjem postoji konsenzus svih građana i političkih stranaka i poslanika.

"Ovo nas ne dijeli na stranke, već pokazuje da li smo za pravdu ili nismo", dodao je on.

On je najavio da Klub PDP-a u parlamentu Srpske priprema do kraja godine set od 10 prijedloga izmjena postojećih zakona, te prijedloge novih zakona.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BANJA DVOROVI: Ne bavimo se paušalnim ocjenama i procjenama

Na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Ljubiša Petrović, najavio je pokretanje krivičnih prijava protiv službenika i odgovornih lica...

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...