Novo u “Gala Medici“ Bijeljina: Sternalne punkcije i punkcije koštane srži

Datum:

Share post:

U Specijalističkom centru „Gala Medica“ Bijeljina počeli su da rade sa novim dijagnostičkim modalitetima iz oblasti hematologije, koje će izvoditi čuveni beogradski hematolog Prim. dr Rajko Milošević, hematolog sa Kliničkog centra Srbije.
 
Na ovaj način naši sugrađani dobijaju mogućnost da za par dana dobiju izvještaj o izvršenoj koštanoj punkciji sa rezultatima, a što će omogućiti postavljanje tačne dijagnoze i uvođenje odgovarajuće terapije.

Anemije mogu biti uzročnici malaksalosti, brzog zamaranja, osećaja brzog lupanja srca, ubrzanog pulsa, nedostatka vazduha, nesvestica, glavobolji, nervozi i razdražljivosti, naročito u generativnom periodu žena.

Anemije se manifestuju bledilom i smanjenim tonusom kože i sluzokoža, pojavom fisura u uglovima usana, lomljivim noktima i kosi.

Dijagnozu možemo postaviti brzo i efikasno, proverom krvne slike i nivoa gvožđa u organizmu.
Uzroci anemija mogu biti različiti, pa lečenje treba prepustiti lekaru hematologu, koji će stručno postaviti dijagnozu i otkloniti poremećaje u krvnoj slici.

TESTNA REKLAMA

Ukoliko imate snižen ili povišen broj leukocita, hematolog može utvrditi da li se radi o ozbiljnijem poremećaju (leukemija) ili o prolaznim promenama broja leukocita.

Ovo se može utvrditi analizom mijelograma (sternalna punkcija) ili PH pregledom biopsije kosti. Obe intervencije u lokalnoj anesteziji i uz minimalan bol se mogu uraditi kod nas.
 
Poremećaji koagulacije krvi mogu biti urođeni (Hemofilija, Von Wilebravdova bolest) ili stečeni (poremećaji zbog bolesti jetre, ciroza).

Ukoliko ste imali trombozu noge ili oka pre 45. godine života ili ste imali višestruke spontane prekide trudnoće, moguće je da se kod Vas radi o urođenom obliku preteranog zgrušavanja krvi u medicini poznatog kao urođena trombofilija.
Prostim vađenjem krvi hematolog će razrešiti dilemu da li se radi o urođenom obliku bolesti ili o jednoj epizodi za koju nije potrebno dalje ispitivanje.

Problem trombofilija je posebno vezan za trudnice koje su imale više spontanih pobačaja. Pažljivim praćenjem trudnoće uz pravilnu upotrebu antiagregacionih i antikoagulantnih lekova, hematolog će Vam pomoći da Vaša beba bude zdravo rođena.
Ispitivanje broja trombocita takođe pomaže u rešavanju dileme zašto Vam se povremeno javljaju modrice po nogama bez vidnog povređivanja.

Takođe uzrok produženih menstrualnih krvarenja se može otkriti pregledom kompletne krvne slike.
Kod poremećaja u krvnoj slici, a posebno kod ozbiljnih bolesti krvi, brza i precizna dijagnostika je od velikog značaja za pravovremeno i efikasno lečenje.

Klinika „Gala Medica“ Vam omogućava da i najzahtevnije dijagnostičke procedure (sternalna punkcija i biopsija kosti) obavite u najkraćem roku (gotov PH nalaz za 3 do 4 dana).

Samim tim se vreme do početka lečenja značajno skraćuje što doprinosi boljem uspehu lečenja.

Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...