Vlada Japana donirala je123. 336 konvertibilnih maraka Domu zdravlja, a za taj iznos kupljeno je sanitetsko vozilo sa medicinskom opremom. Riječ je o  doniranim sredstvima iz GAGP/KUSANONE Grant Programa. Ceremoniji primopredaje prisustvovao je i ambasador Vlade Japana Kinfuchi Masami.

-Mnogo mi je drago što prisustvujem primopredaji sanitetskog vozila, a takođe mi je drago i što je ultrazvučni aparat, koji je svojevremeno doniran Domu zdravlja u funkciji i u upotrebi na dobrobit građana Bijeljine. Naša saradnja sa Bijeljinom je dobra, a učestvovali smo u nekoliko projekata, ne samo po pitanju medicinskih donacija, nego i u obnovi škola“, rekao je ambasador Vlade Japana Kinfuchi Masami. Direktor Doma zdravlja prim. dr Danijela Đukin izrazila je zahvalnost Vladi Japana i ambasadoru Japana Kinfuchi Masami na prijateljstvu i vrijednoj donaciji.

-Sanitetsko vozilo koje smo kupili od sredstava iz GAGP/KUSANONE Grant Programa, opremljeno je najsavremenijom medicinskom opremom, a sanitet je već od danas, sa ostalih pet naših sanitetskih vozila, u funkciji građana”, rekla je Đukinova i podsjetila da je ovo druga donacija od Vlade Japana.

-Nadam se da ćemo u narednom peridu imati još konkretnih projekata u saradnji sa našim prijateljima, Ambsadom Japana, a na zadovoljstvo zaposlenih u Domu zdravlja i oko 150. 000 građana koji garvitiraju ovoj zdravstvenoj ustanovi”, rekla je Đukinova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име