CENTAR ZA SOCIJALNI RAD BIJELJINA: Novo igralište za djecu sa poteškoćama u razvoju (foto, video)

Datum:

Share post:

Završeni su radovi na uređenju dvorišta Centra za socijalni rad, oko kojeg je postavljena ograda i brojni sadržaji i rekviziti prilagođeni za rad sa djecom koja borave u Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju, među kojima je i tartan staza, kako bi se opasnost od povređivanja djece svela na najmanju moguću mjeru. Projekat je bio vrijedan 100.000 konvertibilnih maraka, od čega su po 50.000 izdvojili Grad Bijeljina i Centar za socijalni rad.

Predajući igralište na upotrebu, gradonačelnik LJubiša Petrović je rekao da briga za najmlađe mora biti prioritet.

– Poštujući principe humanosti i jednakosti stvaramo podjednake uslove za sve nas i dajemo doprinos nastojanjima da poteškoće budu preinačene u prednosti. Svim sredstvima i kapacitetima, borimo se za prava iz domena socijalne zaštite. Sve to mora da se gleda sa aspekta sadašnjostii, ali i budućnosti – rekao je Petrović.

TESTNA REKLAMA

On je izrazio zahvalnost svim donatorima, posebno Ambasadi Japana i Međunarodnoj organizaciji za migracije na aktivnostima koje su rezultirale prikupljanjem novčanih sredstava u iznosu od preko 640.000 KM i naglasio da je lokalna zajednica opredijeljena za stvaranje kvalitetnih uslova za sve građane, a posebno djecu.

U Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju trenutno boravi dvadeset petoro djece i prostor na otvorenom će biti dragocjen za uspješniji rad s njima.

Direktor Centra Milorad Sofrenić podsjetio je da Centar za socijalni rad ima dva dnevna centra, jedan je Dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju i jedan Dnevni centar za djecu u riziku, te da trenutno imaju potreban stručni kadar.

– Igralište koje je namjenski urađeno za djecu sa poteškoćama u razvoju izgrađeno je uz sami kompleks zgrade Centra, gdje trenutno boravi 25 djece. Poštovali smo potrebne standarde prilikom izgradnje igrališta, a tako je rađen i unutrašnji prostor Dnevnog centra “, rekao je Sofrenić.

Izvođač radova bila je firma PGP „Graditelj“, a direktor Aleksandar Mikanović je pojasnio da su radovi bili zahtjevni i da su trajali dva mjeseca.

– Uradili smo čišćenje parcele, parapet, ogradu, tartansku podlogu i opremu koja bila potrebna da se igralište kompletira“, rekao je Mikanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JELENA TRIVIĆ podržala Gradonačelnika Bijeljine (foto)

-Pozivam nadležne organe da ispitaju lice koje je nedvosmisleno uputilo prijetnje gradonačelniku Bijeljine dr Ljubiši Petroviću tokom skupštinskog...

LOVAČKI SAVEZ RS: Poziv korisnicima lovišta za dostavljanje informacija

U postupku sprovođenja Odluke o osiguranju članova lovačkih uduženja i njihovih lovaca gostiju, zatim osiguranju od opasnosti požara...

PETROVIĆ: U Skupštini je na snazi političko licemjerstvo (video)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, rekao je novinarima da je procenat izvršenja budžeta za kapitalna ulaganja za prvih devet...

JOVIČEVIĆ (DEMOS): Odgovor na inicijativu vezano za asfaltiranje saobraćajnice „TOPOLICA“ (foto,video)

-Gospodo, pročitajte odgovor resornog odjeljenja, poručio je na početku svog obraćanja Jovičević, oko asfaltiranja saobraćajnice pod nazivom "TOPOLICA". -Potvrdili...