CENTAR ZA SOCIJALNI RAD BIJELJINA: Novo igralište za djecu sa poteškoćama u razvoju (foto, video)

Datum:

Share post:

Završeni su radovi na uređenju dvorišta Centra za socijalni rad, oko kojeg je postavljena ograda i brojni sadržaji i rekviziti prilagođeni za rad sa djecom koja borave u Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju, među kojima je i tartan staza, kako bi se opasnost od povređivanja djece svela na najmanju moguću mjeru. Projekat je bio vrijedan 100.000 konvertibilnih maraka, od čega su po 50.000 izdvojili Grad Bijeljina i Centar za socijalni rad.

Predajući igralište na upotrebu, gradonačelnik LJubiša Petrović je rekao da briga za najmlađe mora biti prioritet.

– Poštujući principe humanosti i jednakosti stvaramo podjednake uslove za sve nas i dajemo doprinos nastojanjima da poteškoće budu preinačene u prednosti. Svim sredstvima i kapacitetima, borimo se za prava iz domena socijalne zaštite. Sve to mora da se gleda sa aspekta sadašnjostii, ali i budućnosti – rekao je Petrović.

On je izrazio zahvalnost svim donatorima, posebno Ambasadi Japana i Međunarodnoj organizaciji za migracije na aktivnostima koje su rezultirale prikupljanjem novčanih sredstava u iznosu od preko 640.000 KM i naglasio da je lokalna zajednica opredijeljena za stvaranje kvalitetnih uslova za sve građane, a posebno djecu.

U Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju trenutno boravi dvadeset petoro djece i prostor na otvorenom će biti dragocjen za uspješniji rad s njima.

Direktor Centra Milorad Sofrenić podsjetio je da Centar za socijalni rad ima dva dnevna centra, jedan je Dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju i jedan Dnevni centar za djecu u riziku, te da trenutno imaju potreban stručni kadar.

– Igralište koje je namjenski urađeno za djecu sa poteškoćama u razvoju izgrađeno je uz sami kompleks zgrade Centra, gdje trenutno boravi 25 djece. Poštovali smo potrebne standarde prilikom izgradnje igrališta, a tako je rađen i unutrašnji prostor Dnevnog centra “, rekao je Sofrenić.

Izvođač radova bila je firma PGP „Graditelj“, a direktor Aleksandar Mikanović je pojasnio da su radovi bili zahtjevni i da su trajali dva mjeseca.

– Uradili smo čišćenje parcele, parapet, ogradu, tartansku podlogu i opremu koja bila potrebna da se igralište kompletira“, rekao je Mikanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...