NOVITOVIĆ RU CZ: Upućen dopis lokalnim zajednicama da preduzmu preventivne mjere

Datum:

Share post:

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović rekao je Srni da je upućen dopis svim lokalnim zajednicama da preduzmu neophodne preventivne mjere u vezi sa najavljenim velikim količinama padavina, te da je o svemu upoznat i predsjednik Republike Srspke Milorad Dodik.
Novitović je istakao da je predsjednik Republike Srpske, poučen iskustvom iz 2014. godine, rekao da se moraju obići lokalne zajednice koje su najviše izložene riziku.

– Svim gradonačelnicima, načelnicima i odgovornim osobama za Civilnu zaštitu u jedinicama lokalne sampuprave upućen je dopis da shodno planu odbrane od poplava preduzmu preventivne mjere – rekao je Novitović.

On kaže da se očekuje da će u Hercegovini pasti i preko 250 litara kiše po metru kvadratnom, te da se i na području Sarajevsko-romanijske regije očekuje veća količina padavina.

Novitović je rekao da je Republički hidrometeorološki zavod juče obavijestio Republičku upravu civilne zaštite da su moguće veće količine padavina od 16. do 20. januara.

– Informacija je da će u Crnoj Gori, u nekim dijelovima, biti i preko 400 litara po metru kvadratnom – rekao je Novitović.

TESTNA REKLAMA

On je rekao da su ljudi iz Civilne zaštite dobili zadatak da danas i sutra provjere svu opremu koja se koristi za zaštitu i spasavanje.

– Plan odbrane od poplava je usvojen na Vladi Republike Srpske i tačno definiše koja javna preduzeća imaju koje obaveze i šta su obaveze lokalnih samouprava – podsjetio je Novitović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Želimir Nešković na obilježavanju Dana Republike Srpske u Cirihu (foto)

U hramu Srpske pravoslavne crkve u Cirihu danas je slomljen slavski kolač povodom praznika Svetog arhiđakona Stefana i...

ANALITIČARI: Šmit radi uzaludan posao, Srpska sve jača

Istoričar Aleksandar Raković smatra da prijetnje sankcijama Republici Srpskoj imaju za cilj da demonstracijom sile uplaši donosioce odluka,...

MILIČEVIĆ O AKCIZAMA: Nema tako visokog poreza koji može zadovoljiti apetite korumpirane vlasti

Nema bogate zemlje sa siromašnim stanovnicima i nema tako visokog poreza koji može da zadovolji apetite korumpirane vlast. ...

Zvezda i Vojvodina odali počast Mihajloviću, dresovi na poklom sinovima

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Vojvodina odali su počast Siniši Mihajloviću uoči današnjeg meča dva tima na startu...