NOVITOVIĆ, RU CZ: Bijeljina bez Šefa civilne zaštite- najavljena Krivična prijava!? (foto)

Datum:

Share post:

Novitović najavio krivične prijave protiv neodgovornih načelnika i gradonačelnika Bijeljine

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović apelovao na sve lokalne zajednice i građane da se ponašaju odgovorno usljed najavljenih obilnih padavima i mogućih poplava, te poručio da će biti pokrenuti krivični postupci protiv onih načelnika i gradonačelnika koji ne budu postupali u skladu sa zakonom.

Upitan da prokomentariše to da Bijeljina eventualne nepogode dočekuje bez šefa Civilne zaštite, Novitović je novinarima rekao da je sva odgovornost na gradonačelniku Ljubiši Petroviću kao komandantu Štaba za vanredne situacije.

BIJELJINA BEZ ŠEFA Civilne zaštite, a nepogode najavljene, koga pitati…!? (foto)

Novitović je u Banjaluci nakon sastanka premijera Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima nadležnih institucija rekao da su u ovom trenutku nadolazeća opasnost velike količine padavina, te da će, ukoliko se obistine prognoze, biti proglašeno vanredno stanje na dijelu Srpske koje je pogođeno poplavama.

GRADONAČELNIK PETROVIĆ U JANJI: Nema mjesta za strah od poplava

On je ponovio da se preduzimaju preventivne mjere koje, ako ih svi budu preduzeli, smanjiti eventualne štete i rizik po ljudske živote i materijalna dobra.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se od danas do petka, 20. januara, očekuju obilne padavine, na jugu i obilnije.

Grad Bijeljina dočekuje nadolazeće nepogode bez šefa Civilne zaštite kojeg već skoro godinu dana nije imenovao gradonačelnik.

U operativnom centru novinare za informacije upućuju na profesionalce u gradskoj službi koji kažu da nisu nadležni da daju izjave, a informacija važnih za bezbjednost grada sa više od 100.000 stanovnika nema ni na internet stranici Gradske uprave, gdje se kao šef službe i dalje vodi odavno penzionisani Drago Ristić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...