Milan Novitović, v.d. direktora Republičke Civilne zaštite je izjavio da postoje određena saznanja o nesavjesnom postupanju građana.

Novitović je za portal Dešavanja u Bijeljini gostujući u emisiji Oko u Oko rekao da je danas upućena Jedinica za spašavanje na vodi iz Gradske uprave na rijeku Savu koja će prekontrolisati informacije da nesavjesni građani u rijeku odbacuju uginule životinje.

Novitović je najavio da će biti urađen monitoring rijeke Save, te ako se informacija potvrdi, na rijeci Savi biće prisutne i dvije ekipe Republičke uprave Civilne zaštite koje će pokušati da kontrolišu pristup obalnom pojasu rijeke Save i odbacivanje uginulih životinja u rijeku Savu.

„U ovom trenutku ne smemo imati neodgovorno ponašanje građana. Verujem u to da će onog trenutka kada počnemo isplaćivati nadoknadu štete, građani dobiti i dodatno poverenje u institucije RS i videti da je bolje da prijave, da se odgovorno ponašaju i da ne šire zarazu, jer će svakako Republika Srpska iz budžeta obeštetiti svakog građanina i poljoprivrednika, bez obzira da li se radi o intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji ili se radi o proizvodnji u okviru domaćinstva“, rekao je za Dešavanja u Bijeljini Novitović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име