NOVITOVIĆ: Dobre mjere i odgovornost daju rezultate (foto, video)

Datum:

Share post:

Sve lokalne zajednice u području ugroženom afričkom kugom svinja u ovom trenutku imaju dobru saradnju sa institucijama Republike Srpske i svima je cilj da mjere koje se provode budu što kvalitetnije i što brže, izjavio je danas u Bijeljini vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović.

„Nama je svaki dan izuzetno bitan da ne dozvolimo da se afrička kuga svinja proširi sa ovih prostora“, rekao je Novitović novinarima nakon sastanka sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savom Minićem i predstavnicima grada Bijeljina i opština Ugljevik i Lopare.

Prema njegovim riječima, na sastanku je bilo riječi o pravilnicima o nadoknadi štete, provođenju sanitarnog klanja koje subvencioniše Vlada Republike Srpske da se smanje posljedice zaraze, kao i mjera koje se odnose na eutanaziju životinja, dezinfekciju u ugroženom području i asanaciju terena.

„Kontinuirani radni sastanci sa predstavnicima lokalnih zajednica na području gdje je Vlada Republike Srpske proglasila vanrednu situaciju zbog zaraze afričke kuge svinja daju neki pomak i rezultati su vidljivi na terenu“, istakao je Novitović.

On kaže da se prati i šta se radi u Srbiji i Hrvatskoj, kakva su njihova iskustva u ovoj borbi i ocjenjuje da su neke od mjera koje provodi Republika Srpskoj čak i naprednije i odgovornije prema poljoprivrednim proizvođačima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dani filantropije u Bijeljini (foto)

U Bijeljini je u organizaciji Lokalne fondacije Bijeljina održana panel diskusija na temu filantropije u gradu Bijeljina. Ova...

Dnevni horoskop za 4. oktobar

OVAN POSAO: Ako je za vas uspešan dan onaj koji počinje fizičkim aktivnosima ili poslom koji je povezan sa...

PET MAGAZIN: Genetska oboljenja ljubimica

Mace mogu da se prehlade, da ih boli stomak, zub ili da imaju neku virusnu infekciju. Ali, nije...

Apple objavio zašto se iPhone 15 pregrijava

Kompanija Apple saopštila je šta izaziva probleme sa pregrijavanjem nove iPhone serije. Kako kažu iz "jabuke", u pitanju je...