Novi YouTube dizajn olakšava premotavanje

Datum:

Share post:

YouTube je najavio neke nove promjene dizajna koje se sada uvode, uključujući zumiranje prstima za sve i precizno traženje uz upotrebljiviji pregled koji će vam pomoći da pronađete dio video snimka koji tražite.

Nova YouTube-ova funkcija zumiranja prstima i prstima vam omogućava da zumirate video zapise na isti način kao i fotografije.

Ako ovo zvuči poznato, to je zato što je YouTube počeo da testira funkciju sa YouTube Premium pretplatnicima u avgustu.

Takođe (konačno) postaje precizno traženje, što bi trebalo da vam pomogne da premotate video zapise unazad (ili unaprijed) na tačnu lokaciju. Kada se krećete kroz video, YouTube će otvoriti prikaz okvira po kadar, što olakšava pronalaženje i gledanje određenog odjeljka.

Poslije nedjelja testiranja, YouTube takođe uvodi novi ambijentalni režim koji koristi “dinamičko uzorkovanje boja”, tako da se boja pozadine aplikacije prilagođava bojama u videu koji gledate.

Ova funkcija je dostupna na vebu i mobilnim uređajima za sve koji koriste tamnu temu. Isti izgled proširuje i na video snimke na plejlistama, tako da vas neće toliko ometati pozadina koja se graniči sa video snimkom koji gledate

A ako više volite da koristite tamni režim na YouTube-u, kompanija je najavila da svoj tamni režim čini još tamnijim “kako bi boje zaista iskočile na vašem ekranu”, bilo da gledate video zapise na telefonu, računaru ili pametnom TV-u.

Platforma takođe mijenja svoje dugme “pretplati se”, a takođe mijenja veze u opisima video zapisa u dugmad.

U međuvremenu, dugmad za sviđanje, deljenje i preuzimanje su “formatirana da minimiziraju ometanje”, a sličice videa će se sada pojaviti sa zaobljenim uglovima.

Ovo dovodi izgled YouTube-a u skladu sa Google promenama u dizajnu materijala koje ste već doneli u brojne svoje aplikacije, uključujući Gmail, Dokumente i Kalendar.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: PC Press

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...