Novi YouTube dizajn olakšava premotavanje

Datum:

Share post:

YouTube je najavio neke nove promjene dizajna koje se sada uvode, uključujući zumiranje prstima za sve i precizno traženje uz upotrebljiviji pregled koji će vam pomoći da pronađete dio video snimka koji tražite.

Nova YouTube-ova funkcija zumiranja prstima i prstima vam omogućava da zumirate video zapise na isti način kao i fotografije.

Ako ovo zvuči poznato, to je zato što je YouTube počeo da testira funkciju sa YouTube Premium pretplatnicima u avgustu.

Takođe (konačno) postaje precizno traženje, što bi trebalo da vam pomogne da premotate video zapise unazad (ili unaprijed) na tačnu lokaciju. Kada se krećete kroz video, YouTube će otvoriti prikaz okvira po kadar, što olakšava pronalaženje i gledanje određenog odjeljka.

TESTNA REKLAMA

Poslije nedjelja testiranja, YouTube takođe uvodi novi ambijentalni režim koji koristi „dinamičko uzorkovanje boja“, tako da se boja pozadine aplikacije prilagođava bojama u videu koji gledate.

Ova funkcija je dostupna na vebu i mobilnim uređajima za sve koji koriste tamnu temu. Isti izgled proširuje i na video snimke na plejlistama, tako da vas neće toliko ometati pozadina koja se graniči sa video snimkom koji gledate

A ako više volite da koristite tamni režim na YouTube-u, kompanija je najavila da svoj tamni režim čini još tamnijim „kako bi boje zaista iskočile na vašem ekranu“, bilo da gledate video zapise na telefonu, računaru ili pametnom TV-u.

Platforma takođe mijenja svoje dugme „pretplati se“, a takođe mijenja veze u opisima video zapisa u dugmad.

U međuvremenu, dugmad za sviđanje, deljenje i preuzimanje su „formatirana da minimiziraju ometanje“, a sličice videa će se sada pojaviti sa zaobljenim uglovima.

Ovo dovodi izgled YouTube-a u skladu sa Google promenama u dizajnu materijala koje ste već doneli u brojne svoje aplikacije, uključujući Gmail, Dokumente i Kalendar.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: PC Press

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Na odluku CIK BiH stigle dvije žalbe iz Republike Srpske

Centralna izborna komisija u poslijepodnevnim časovima primila je dvije žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u...

Uvoznici gasa u BiH čekaju nove ugovore sa Rusima

Početkom 2023. godine, odnosno 1. januara, ističu ugovori za nabavljanje gasa, a kompanije u entitetima Republici Srpskoj i...

ĐURĐEVIĆ, SNSD: Odbornici usvojili rebalans budžeta za 2022., uz manje promjene putem amandmana, u odnosu na ukupan predloženi budžet (foto,video)

Povodom današnje 17. sjednice Skupštine Grada bijeljina na svom FB nalogu oglasio se i odbornik SNSD Bijeljina, ujedno...

Gradonačelnik Bijeljine sutra o upisnoj politici u srednje škole

Sutra, (četvrtak, 8. decembar 2022. godine), biće održan sastanak predstavnika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, Privredne komore, Udruženja...