Novi pogon Seven Pul u Bijeljini: Posao za 20 radnika

Datum:

Share post:

Italijanski biznismen Alesandro Kararo ovih dana u Bijeljini će otvoriti pogon „Seven pul“ za proizvodnju majica za grupaciju „Beneton Olimpijas“. Posao će u prvoj fazi dobiti dvadesetak radnika. 

Prilikom razgovora sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem najavljeno je da bi se u dogledno vrijeme u ovoj firmi moglo zaposliti ukupno oko 100 radnika.

„Mi podržavamo ovakve firme, jer ćemo na taj način dobiti nova radna mjesta. U ovakvim firmama može se u većem broju zaposliti ženska radna snaga. Ponuđene su i solidne plate, koje bi išle od 600 KM, pa naviše. Pružićemo svu neophodnu administrativnu i tehničku pomoć za  početak rada ovog pogona. Naša Agencija za mala i srednja preduzeća izdvojiće manja finansijska sredstva kako bi ova firma mogla što lakše otpočeti posao“, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Alesandro Kararo, osnivač, vlasnik i direktor pomenute firme, kaže da je izuzetno zadovoljan prijemom u Bijeljini, jer je lokalna uprava izrazila spremnost da im pomogne.

„Imali smo kontakte sa zainteresovanim radnicima, posredstvom Biroa za zapošljavanje. Već od ponedjeljka, 11. marta, počinjemo zapošljavati radnike. Za početak, u 2019. godini, planiramo zaposliti stotinu radnika. Proizvodimo za grupu „Beneton olimpijas“. Imamo četiri firme u Hrvatskoj sa oko 350 zaposlenih žena. Sada smo u Bijeljinu došli kao izviđači „Beneton Olimpijasa“ i nadamo se dobrom početku“, kaže Alesandro Kararo.

 Slaviša Jovanović, direktor Agencije za mala i srednja preduzeća grada Bijeljina kaže da je namjera ovog italijanskog biznismena da u Bijeljini u dogledno vrijeme zaposli i do 300 radnika za svaku pohvalu. Jovanović smatra da na seoskom području u Semberiji ima puno zainteresovanih žena koje će potražiti posao u ovom preduzeću. 

TESTNA REKLAMA

Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...